KLIS ILI POSUŠJE? Slišković: U sljedećem kolu se “koplja lome”

Klis i Posušje pred sobom imaju četiri kola u kojima će pasti odluka o novom prvaku ovog ranga, a obje ekipe imaju po dva domaća i gostujuća susreta. Ukoliko na kraju budu bodovno izjednačeni, prednost će imati Posušje jer ima bolji međusobni skor (3:0, 0:1).

Ništa neobično se nije dogodilo prošlog vikenda kad je u pitanju utrka za prvaka u Drugoj ligi FBiH Jug, vodeći Klis je kući dobio Turbinu (5:2), a drugoplasirano Posušje Kamešnicu (3:1).

Očekivani domaći rezultati pred gostovanja sljedećeg vikenda koja nose razliku.

 – Za nas nije bilo lako, ali ni posebno problematično. Možda smo prvo poluvrijeme odigrali slabije, ali drugo odlično i sve se posložilo. Imali smo posjed i postigli golove na vrijeme. Nije bilo baš nade da bi se na našem ili terenu Klisa moglo dogoditi neko iznenađenje, prokomentirao je trener Posušja Leo Slišković.

U nedjelju međutim Klis gostuje Slogi u Gornjem Vakufu – Uskoplju, a Posušje Bjelopoljcu.

 – U sljedećem kolu se “koplja lome”, kaže Slišković i dodaje:

 – Teško je ocijeniti tko ima teže gostovanje, ali sigurno neće biti lako nijednoj ekipi.

Posušje je pobijedilo Bjelopoljac kući sa 4:1, ali ovog proljeća je to snažnija ekipa, što su pokazali i protiv Klisa s kojim su remizirali (1:1).

 – Za nas je to upozorenje, jer mi smo očekivali da će Klis dobiti i s igračem manje. Međutim Bjelopoljac je ipak solidna ekipa ove polusezone, na vrijeme su počeli pripreme, posložili ekipu, a činjenica da na proljeće nisu izgubili nijednu utakmicu, dovoljno govori kakav su protivnik. Ne očekujem ništa lako u Bijelom Polju, ali smo ipak favoriti ukoliko budemo u kompletnom sastavu, kaže Slišković.

Klis i Posušje pred sobom imaju četiri kola u kojima će pasti odluka o novom prvaku ovog ranga, a obje ekipe imaju po dva domaća i gostujuća susreta. Ukoliko na kraju budu bodovno izjednačeni, prednost će imati Posušje jer ima bolji međusobni skor (3:0, 0:1). Er.B.

Smješna nagađanja

U Prvoj ligi FBiH, gdje bar pola lige strahuje za ostanak, su kao i obično u završnici krenule razne špekulacije pa tako i ona da iz lige Jug nitko neće igrati viši rang. Klis svakako nema mogućnosti, ali su krenule priče da ni Posušaci neće zaigrati u ovom rangu (ukoliko budu prvi).

 – Takva odluka u našem klubu ne postoji, to su nagađanja. Mi ćemo ići u Prvu ligu ukoliko budemo prvi. To je čak i pomalo smješna priča. Igramo i težimo tome da budemo prvi, poručio je Slišković.

Glavina prvi strijelac kompletne Druge lige

Nogometaš Posušja, Jure Glavina, je trenutačno sa 22 gola u 21 utakmici, koliko je odigrao, najbolji strijelac ne samo Druge lige FBiH Jug, nego i u sve četiri skupine Druge lige (pored Juga: Sjever, Zapad, Centar).

 – Kako se kaže, Glavina je “stari mačak”. Ima dovoljno utakmica i sezona u nogama, vrlo je kvalitetan igrač, u dobroj formi i ono što se od njega traži – on maksimalno profesionalno ispunjava, rekao je Slišković.

PREOSTALI MEČEVI (KLIS)

Sloga – Klis

Klis – Rama

Klis – Branitelj

Troglav – Klis

PREOSTALI MEČEVI (POSUŠJE)

Bjelopoljac – Posušje

Posušje – Turbina

Sloga – Posušje

Posušje – Rama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!