Pred Lavovima je 14 kola istine

GOŠK je u zaostatku od 2 boda u odnosu na zonu ostanka i imat će 14 kola da se izbori za sudjelovanje u Premijer ligi i sljedeće sezone, odnosno na stogodišnjicu od formiranja kluba

Pripreme gabelskog GOŠK-a su sadržile devet prijateljskih utakmica, osam dana treninga u Medulinu, velike promjene u igračkom kadru koje su trebale donijeti Lavovima ono što im je nedostajalo u jesenskom dijelu, a što su napravili pokazat će proljetni dio prvenstva u Premijer ligi koja za njih starta subotnjom (14.30 sati) utakmicom u Kaknju protiv Mladosti.

GOŠK je u zaostatku od 2 boda u odnosu na zonu ostanka i imat će 14 kola da se izbori za sudjelovanje u Premijer ligi i sljedeće sezone, odnosno na stogodišnjicu od formiranja kluba.

 – Ekipa je odradila vrhunske pripreme i sad je sve do nas. Pojačali smo se, to se domah vidi. Šest je ekipa u utrci za ostanak, a mislim da smo mi među njima najviše uradili na dovođenju pojačanja, smatra predsjednik Gabeljana Lujo Ilić.

Neke od utakmica na pripremama su potvrdile staru boljku neefikasnosti iako se u struci kunu upravo u to da će napad GOŠK-a biti dosta potentniji, brži i učinkovitiji u drugom dijelu sezone, a na osnovu pristiglih pojačanja upravo u navalnom redu. Ono što je svakako ohrabrujuće za Lavove je činjenica da su svi igrači zdravi uoči početka presudne utrke.

 – Biće teško na proljeće, svi žele ostati, nitko ne želi ispasti iz lige. Jedna utakmica neće ništa odlučivati, biće to borba do samog kraja. Nama je svaki bod važan pa tako i u prvoj utakmici protiv Mladosti koja je kvalitetna momčad, međutim vjerujem da se možemo nositi sa svima. Očekujem najbolje, rekao je trener Mato Neretljak.

U redovima konkurenata su se također nastojali što bolje spremiti za završnicu.

 – Kad krene prvenstvo vidjet ćemo kako tko izgleda jer pripreme su varljive.

U Kaknju će Lavovi nastupiti bez Mire Kovačića koji ima tri žuta kartona.

 – Mladost je izmijenila dosta igrača, međutim one koji su otišli dobro su nadomjestili. Kvalitetno su igrali prethodnu polusezonu i očekujem ih na sličnom nivou bez obzira na izmjene u sastavu. Neće nam biti lako, to je momčad koja pripada gornjem domu Premijer lige, ali i mi smo kvalitetni i idemo se tamo nadigravati, komentirao je šef struke GOŠK-a.

Igrački kadar

Golmani: Dalibor Kozić, Antonio Brkić, Domagoj Lukač, obrana: Darko Đajić, Marin Karamarko, Emrah Hasanhodžić, Toni Nikić, Petar Raguž, Stjepan Vego, Elvir Čolić Anđelo Kordić, vezni: Dino Hasanović, Duje Medak, Elvedin Aletić, Miro Kovačić, Josip Ereiz, Boško Bošković, Bože Vukoja, Ivan Prskalo, Luka Knežević, Vedin Kulović, napad: Šime Gržan, Anel Husić, Antonio Raguž, Mirsad Ramić, Safet Mujkić.

Došli – otišli

U klub su ove zime stigli: Bože Vukoja, Toni Nikić, Luka Knežević (Široki Brijeg), Safet Mujkić (Bosna Kalesija), Anel Husić (Zvijezda 09), Duje Medak (Poprad), Ivan Prskalo (Solin), Domagoj Lukač (Danska), Šime Gržan (Zrinjski). Otišli su: Amir Zolj, Luka Anković, Nermin Hajdarević (Zrinjski), Anđelo Bevanda (Čapljina).

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

error: Content is protected !!