Protiv Čeha za trofej Medulin Cupa i nastavak niza pogodaka

Iza Zrinjskog je pet utakmica ove zime iz kojih je, kao i uvijek, zbog silnih promjena sastava bilo nemoguće izvući značajan zaključak, ali ipak je tu bila jedna konstanta.
Da, napadači ni ove zime ne pogađaju dovoljno. U zadnja dva susreta protiv GOŠK-a i Osijeka II zabijali su Dalibor Veselinović i Amer Bekić, ali s penala. Kao i jesenas, nedostajalo je golova špiceva iz igre i po svemu sudeći – taj bi se trend mogao nastaviti i na proljeće. No, ima i jedna dobra stvar u svemu ovome – golovi su ove zime redovito dolazili. Zrinjski je zabio u svakom susretu. Eman Marković je pogodio protiv Solina (1:1), Pero Stojkić i Miloš Filipović bili su strijelci kontra Dinama II (2:1), Josip Miketek i Eman Marković protiv Sutjeske (2:3), a u Istri se u strijelce upisao i spomenuti dvojac Veselinović – Bekić te Samir Bekrić. Primijetit ćete na popisu i raznovrsnost, jer se samo Markovićevo prezime ponovilo…
Ponavljamo, navijači se nisu proslavili, ali na kraju krajeva – nije toliko ni bitno, ako pogoci dolaze. Isto se može ustvrditi i za proljeće u koje će Zrinjski morati ući sa napadačkim stavom, jer jedino će tako biti moguće sustići pet bodova prednosti Sarajeva. Priliku nastaviti niz pogodaka Zrinjski će imati u nedjelju, u finalu Medulin Cupa, kontra SK Dynamo České Budějovice, vodećeg drugoligaša tamošnjeg prvenstva, koji je osvojio drugu skupinu na turniru – a učinio je to pobjedama protiv Krupe (1:0) i Šibenika (2:0).
To neće biti zadnja provjera u Istri, jer će istoimeni rival, Istra 1961, stati nasuprot Mostaraca 12. veljače, a po povratku u Hercegovinu bit će odrađena i generalka za Široki – duel kontra konjičkog federalnog prvoligaša, Igmana. Tijekom dosadašnjeg dijela priprema teško je bilo izvući udarnu postavu, ali ta zadnja utakmica prije početka proljeća morala bi dati jasniji putokaz.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]


error: Content is protected !!