Rahimić: Na dobrom smo putu, zadržali smo nivo igre iz prvenstva

Četiri utakmice, dvije pobjede, dva remija, to je bilansa mostarskih Rođenih na pripremama u Turskoj.

Nakon Kairata, Farula, Vorskle, priča barem u Antaliji je zaključena protiv ruskog drugoligaša Sibira. Nusmir Fajić je bio strijelac jedinog gola za Velež, Korzhunov je pogodio na drugoj strani za konačnih 1:1. U četiri utakmice, nogometaši Veleža su postigli devet golova i opet je Fajić s tri bio najbolji strijelac. Behram je dodao dva, dok su se po jednom u strijelce upisali Brandao, Cvijanović, Samardžić i Ovčina. Ako računamo tri utakmice koje su odigrane prije odlaska u Tursku, do sada su kroz pripreme stigli do prosjeka 2,5 gola po susretu. Rekli bismo da drže “ritam” realizacije, iz prvog dijela prvenstva.

Iako je do početka ostalo dovoljno vremena, postava koju je suprotstavio Sibiru Ibro Rahimić čini se da je najbliža onoj idealnoj. U ovom slučaju tek je bilo možda malih promjena. Novak Bogdanović je krenuo od prve minute na golu, dok je Mrgan zamijenio Marquesa na štoperskoj poziciji. Naravno, treba pričekati, vidjeti kako će se stvari razvijati u nastavku priprema, ali neke velike promjene sigurno ne treba očekivati.

 – Mislim da smo na dobrom putu, momci su odlično radili. Dosta igrača je u dobroj formi, par ih malo kasni, ali mislim da ćemo do početka prvenstva biti potpuno fizički spremni. Zadržali smo onaj nivo igre koji smo imali u prvenstvu i to je najvažnije. Podaci o broju postignutih golova u prvom dijelu prvenstva, broj golova tijekom priprema pokazuje da nastavljamo trend napadačkog nogometa. Momčad dugo nije bila vani, ovi momci nisu imali prilike igrati protiv inozemnih klubova i sigurno je da su im ove utakmice ponudile nešto novo, kratko je prije polaska za Mostar rezimirao dosadašnji tijek priprema svoje momčadi trener Ibro Rahimić. F.I.

Samardžić: Velež ima najbolje mlade igrače

Jedan od igrača koji je potpisao ugovor prije polaska u Tursku je mladi Sinan Samadržić. Možda za navijače pomalo neočekivano. U četiri utakmice, Samardžić je bio starter protiv Vorskle, na istoj utakmici upisao se u strijelce. Dolaskom Samardžića u momčadi je porastao broj mladih koji su pod ugovorom.

 – Momci su me sjajno primili, puno je tu mladih igrača. Mislim da gledajući ostale klubove, Velež trenutno ima najbolje mlade igrače u Bosni i Hercegovini. Bez obzira na to, Velež je spreman za povratak u društvo najboljih. Ako ne bismo uspjeli u tome, onda bi to bio veliki neuspjeh. Vjerujem da ću i ja dati svoj doprinos na putu povratka, dodao je Samardžić.

error: Content is protected !!