Rugašević i Pezer ne sumnjaju: Imamo kvalitetu napasti Sarajevo

Ima li Zrinjski ekipu koja na proljeće može sustići Sarajevo? Plemići vjeruju da i dalje imaju – i nakon što su momčad oslabili odlasci Nemanje Bilbije i Ognjena Todorovića.
Zrinjski je ove zime ostao bez najboljeg strijelca Premijer lige BiH u prvom dijelu sezone (Bilbija, 14 golova) i jednog od ponajboljih krila prvenstva (Todorović). Za mnoge, bio je to razlog za paljenje svih mogućih alarma, ali čelništvo kluba ostalo je smireno. Dovedeno je pet novih imena (Kolak, Rodin, Gojković, Mujagić i Čurjurić), a velika očekivanja spala su na pleća Damira Šovšića koji je u prvom dijelu sezone muku mučio s ozljedom, kao i Dalibora Veselinovića koji bi svojim golovima trebao nadomjestiti Bilbiju. Kako će to sve ispati, ovisiti će i o pripremama u Istri, gdje Mostarci nastupaju na Medulin Cupu.

– Iako u prvom dijelu nismo igrali nešto briljantno, imamo kvalitetu i ne sumnjam da ćemo biti u borbi za prvo mjesto, ocijenio je veznjak Samir Pezer koji je u ovim pripremama bio ‘pod ručnom’.

– Operacija meniskusa je prošla u redu, nadam se da bi u skorije vrijeme mogao zaigrati, izjavio je.
U veznom redu je ionako gužva, tako da on neće biti pod pritiskom da se oporavi u što kraćem roku, no na lijevom beku situacija je, da tako kažemo, taman. Popunjena je, ali ne bi bilo dobro da udare ozljede. Dariju Rugaševiću je laknulo što su pripreme preselile u Istru, gdje su uvjeti dobri.  

– Ovdje je stvarno OK, za razliku od Makarske gdje je bilo teško za raditi, ocijenio je pa pogledao prema izazovima koje nosi proljeće, a kada će meta biti vodeće Sarajevo.
– Imaju plus pet, ali mi gledamo sebe. Cilj nam je obraniti titulu, a imamo i Kup. Samo da ne bude ozljeda i vjerujem da će to ispasti dobro.
A

Danas kontra Osijeka II: Novi startni sastav?

Zrinjski je na Medulin Cupu dosad igrao s GOŠK-om i savladao ga 2:0. Bila je to četvrta provjera ove zime nakon 1:1 kontra Solina, 2:1 protiv Dinama II i 2:3 protiv Sutjeske. Sljedeći duel u Istri čeka danas protiv Osijeka II koji je u svom prvom nastupu na turniru također savladao GOŠK (3:1). Kontra Gabeljana Slišković je na travnjak poslao Soldu, Galića, Jakovljevića, Barišića, Rugaševića, Perišića, Čurjurića, Šovšića, Filipovića, Bencuna i Veselinovića, u 52. minuti teren su napustili Čurjurić, Filipović i Bencun, a na natopljen travnjak utrčali su Čirjak, Hajdarević i Marković, da bi u 61. promijenjeni i ostali igrači. Zanimljivo je bilo vidjeti da su zajedno na sredini terena zaigrali Čurjurić i Šovšić, odnosno bit će zanimljivo vidjeti hoće li Baka to ponoviti i danas. Također, protiv GOŠK-a je startalo pet stranaca (Jakovljević, Rugašević, Čurjurić, Filipović, Veselinović), a u Premijer ligi ih može biti samo četiri. Frane Čirjak je preostali stranac. Sve podvučeno – danas bi Zrinjski mogao krenuti u novom startnom sastavu.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

Medulin Cup, 03.02., 11.00

HŠK Zrinjski – NK GOŠK   2:0

Medulin Cup, 07.02., 11.00

HŠK Zrinjski – NK Osijek II

Medulin Cup, 09.02. ili 10.02., 11.00

Utakmica za plasman

FK Krupa

HNK Šibenik

SK Dynamo České Budějovice

Prijateljska utakmica, 12.02., 14.30

NK Istra 1961 – HŠK Zrinjski

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!