VELEŽ: Ništa od ponavljanja utakmice, sucima prolazna ocjena

Dan nakon utakmice Velež je izašao sa saopćenjem te je javnost upoznao kroz skraćeni snimak sa izdvojenih 19 pogrešaka sudaca na štetu njihovog tima. Na dan donošenja odluke pojavio se još jedan snimak sa čak novih 15 spornih detalja, ali to definitivno nije pomoglo

Na jučerašnjoj sjednici Komisije za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, između ostalog  analiziralo i suđenje sudačke trojke na meču Goražde – Velež (1:0). Iz Veleža su tvrdili da su drastično oštećeni te da su suci utjecali na rezultat subotnjeg susreta, što je prema mišljenju ljudi u klubu bilo dovoljno da se susret ponovi. Ipak, na kraju se ustvari ništa nije dogodilo – ama baš ništa.

I ne samo da susret neće biti ponovljen, već su glasni sudac Kenan Bajraktarević iz Orašja sa pomoćnicima Mariom Grgićem i Filipem Jarićem dobili prolaznu ocjenu od strane spomenute komisije. Neslužbeno, od četiri člana komisije, tri su glasala za usvajanje izvještaja kontrolora dok je predsjednik Sudačke komisije Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Nedim Selimotić bio protiv.
Kao što je poznato, dan nakon utakmice Velež je izašao sa saopćenjem te je javnost upoznao kroz skraćeni snimak sa izdvojenih 19 pogrešaka sudaca na štetu njihovog tima. Na dan donošenja odluke pojavio se još jedan snimak sa čak novih 15 spornih detalja, ali to definitivno nije pomoglo. Veležu ne preostaje ništa drugo nego se okrenuti terenu, prije svega da se momčad što prije vrati, koliko je to moguće u ovom trenutku, u pravi ritam. Da se pripremi za domaću utakmicu protiv Jedinstva, a onda okrene međusobnom duelu sa Olimpikom. Kako se stvari razvijaju u ovom trenutku, čini se da nas očekuju dva izuzetno zanimljiva tjedna  u Prvoj ligi FBiH.  Bez obzira što posljednja događanja mogu ostaviti traga, Velež ima četiri boda prednosti i u međusobnom dvoboju baš sa Olimpikom može riješiti sve dileme.
F. I.

error: Content is protected !!