Zrinjski izgubio finale od češkog drugoligaša

Posljednji meč na Medulin Cupu značio je i poraz za nogometaše mostarskog Zrinjskog u finalu ovog turnira protiv vodećeg drugoligaša u Češkoj, SK Dynamo Česke Budejovice, koji je pobijedio sa 2:0 i tako osvojio ovo pripremno natjecanje.

Dynamo je u 40. minuti susreta stigao do vodstva, a strijelac je bio Kladrubsky iz slobodnog udarca. U 69. minuti susreta povisili su svoju prednost na 2:0 kada je Brandner iskoristio kratko odbijanje lopte golmana Solde i ubacio je u mrežu.

Trener Blaž Slišković je u finalu Medulin Cupa od početka na teren poslao sljedeću postavu: Brkić, Kadušić, Jakovljević, Gojković, Stojkić, Rustemović, Pezer, Čirjak, Marković, Mujagić, Veselinović.

 – Skoro mjesec dana priprema je iza nas, imali smo dobre uvjete, nema ozljeda što je najbitnije. Dobro smo se spremali, svi su pružali svoj maksimum, mislim da smo na dobrom putu i imamo vremena spremiti se potpuno za nastavak prvenstva. Mislim da je bodovna razlika od pet bodova za Sarajevom dostižna, a i u Kupu imamo najviše ambicije, izjavio je Marko Perišić.

 – Poslije Međugorja i Makarske smo stvarno imali dobre uvjete u Medulinu, a poslužilo nas je i vrijeme, odigrali smo dosta dobrih utakmica. U ovom dijelu je prisutan umor i sve ne može izgledati bajno. Nakon analize ovih utakmica znamo na čemu moramo raditi da bi se dobro spremili za prvenstvo i Kup na proljeće, dodao je Marin Galić.

Za Plemiće ovo nije i posljednja provjera u Istri, jer će istoimeni rival, Istra 1961, stati nasuprot Mostaraca 12. veljače, a po povratku u Hercegovinu bit će odrađena i generalka za Široki – duel kontra konjičkog federalnog prvoligaša, Igmana. J.S.

error: Content is protected !!