SPRIJEČENA KATASTROFA U ČAPLJINI: Radnici i vatrogasci u zadnji tren od vatre obranili benzinsku crpku (FOTO)

Helikopter Oružanih snaga BiH stigao je u utorak večer u Čapljinu oko 18h kako bi pomogao gasiteljima u borbi s brojnim požarima koji proteklih dana gore na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Prema riječima direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, helikopter će do daljnjeg ostati u Čapljini te će u skladu sa situacijom na terenu djelovati tamo gdje bude najpotrebnije.

Prema posljednjim informacijama iz Federalne uprave civilne zaštite, na području Hercegovačko-neretvanske županije aktivno je desetak požara, a najteža situacija je na području Čapljine gdje su u naseljima Trebižat, Dretelj, Zvirovići, Modrič-Hotanj, Bivolje Brdo i Počitelj gdje su ugroženi stambeni objekti.

Čak 500 kuća je u opasnosti od požara i ne zna se što noć donosi. Mještani strepe pred mrakom i vatrom. 

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić demantirao je informaciju koju su objavili pojedini mediji da su privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s podmetanjem požara na području čapljinske općine.

U međuvremenu požari i dalje bukte. Kako s lica mjesta doznaje Dnevni list, večeras je pred mrak požar ugrozio benzinsku crpku u mjestu Zvirovići. 

Naime,  oko 19 sati izbio je požar u blizini novootvorene benzinske crpke Mališić u Zvirovićima.

Uz pomoć djelatnika benzinske crpke i vozača koji su se zatekli na tom mjestu  požar je stavljen pod kontrolu, te je u zadnji tren spriječena katastrofa.

U Trebižat su stigli pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kako bi pomogli u gašenju požara, a helikopter Oružanih snaga prestao je zbog mraka gasiti vatru oko 20h navečer. U međuvremenu stižu informacije da se plamena buktinja spušta prema kućama u selu Gradina. Bez sumnje – teška noć je pred stanovnicima Čapljine.

U proteklih 48 sati veliki broj požara izbio je širom Hercegovine, a zbog dugotrajne suše i vjetra, vatra se jako brzi i lako širi.

Svi pripadnici profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi su angažirani i praktično bez odmora nastoje obuzdati vatrenu stihiju i spriječiti širenje požara.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar kažu kako je proteklih dana petorici vatrogasaca ukazana liječnička pomoć zbog udisanja dima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!