Srbi ozlijeđeni u grčkom kampu, liječenje 15.000 eura

Tri člana obitelji Davidović iz Sopota, koji su teže ozlijeđeni u eksploziji plinske boce tijekom kampiranja u grčkoj Sitoniji, našli su se u velikom problemu, jer nemaju dovoljno novca da plate troškove liječenja u solunskoj bolnici, koji iznose 15.000 eura za 20 dana.

Šestočlana porodica Davidović nalazila se u kampu na grčkoj plaži Kavuorotripes, a od eksplozije plinske boce, 29. srpnja, dok je otac kovao kavu, teže su povrijeđena tri člana, piše Blic.

Članovi obitelji koji su ozlijeđeni nakon pružene prve pomoći moraju se vratiti u Srbiju, gdje će nastaviti liječenje, ali bi prije toga morali platiti troškove liječenja jer obitelj nije imala plaćeno putno zdravstveno osiguranje, koje bi im pokrilo te troškove.

U Ministarstvu zdravlja Republike Srbije ističu kako ulažu maksimalni napori da se navedenoj obitelji pomogne i omogući nastavak liječenja u Srbiji, piše list.

“Uslijed složenosti situacije sa zdravstvenim osiguranjem, a u suradnji s Fondom za SOVO VS (dio obitelji su osiguranici ovog fonda, a dio RFZO) radi se na nadilaženju i ovog problema. Obitelj Davidović, svakako, neće ostati bez pomoći u svemu što im se dogodilo”, kazali su u Ministarstvu.

error: Content is protected !!