‘Srce za djecu oboljelu od raka’ dobilo novi kombi

Lionsi Sarajeva, u ime Lion Clubs International Foundation (LCIF), danas su predali kombi vozilo s opremom kao donaciju Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” za potrebe projekta Mobilnog tima.

Naime, LCIF već duže vrijeme podržava djecu oboljelu od raka i nastoji biti podrška tokom procesa liječenja, ali i u onom periodu nakon završetka intenzivnog bolničkog liječenja.

Ovog puta su se pridružili misiji podrške oboljelih i liječenih mališana i njihovih porodica s područja cijele FBiH tako što su bili glavni sponzor u nabavci kombija sa opremom za potrebe projekta Mobilnog tima u vrijednosti od 90.000 KM, a koji će voditi udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Cilj mobilnog tima jeste oformiti stručni tim koji će pružiti stručnu pomoć i podršku svim porodicama iz cijele FBiH koje se bore za izlječenje svog djeteta, ali i onim porodicama koje su završile svoju borbu, jer borba se nastavlja i nakon izlječenja, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

U saopćenju se navodi da su u septembru govorili o važnosti podške i nakon završenog liječenja, jer djeca i porodice nailaze na mnoge probleme u kojima trebaju dodatnu podršku.

– Odlučili smo djelovati te kroz projekat Mobilnog tima pružiti im upravo taj vid podrške koji trebaju kako bi imali što kvalitetniji život i nakon završenog bolničkog liječenja – navode iz Udruženja.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji više od 1.400.000 članova u više od 200 država širom svijeta.

U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga tri u Sarajevu, jedan u Tuzli i jedan u Banja Luci.

Lionsi Bosne i Hercegovine u kontinuitetu djeluje oko 20 godina i služe svima kojima je pomoć potrebna, navodi se u saopćenju.

error: Content is protected !!