Stanivuković: Licemjerstvo vlasti u RS, predlažu zakone koje su ranije odbili

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković smatra da je “licemjerno“ to što je vlast u Republici Srpskoj ranije odbila opozicioni prijedlog o ukidanju “bijelog hljeba“, a sada pokreće istu inicijativu.

Stanivuković je novinarima rekao da vlastima u RS očito više nije važno šta se predlaže, već ko to radi.

-Zakone za ukidanje ‘bijelog hljeba’ predlagali smo 2016. godine, ali je odbijen od svih poslanika vlasti. Ovo je malo bolesna situacija – naveo je on.

Sada je, kaže, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković (Ujedinjena Srpska), predložio ista dva zakona.

Stanivuković kaže da će biti principijelan i podržati zakone, jer je važno šta se predlaže, a ne ko to radi.

Petković je uputio u skupštinsku proceduru dva nacrta zakona čijim će usvajanjem biti ukinut “bijeli hljeb” izabranim i postavljenim fukcionerima u tom bh. entitetu.

Radi se o izmjenama zakona o radnim odnosima u državnim organima i statusu funkcionera u jednicama lokalne samouprave.

Stanivuković je najavio da će ponovo predložiti inicijativu da se u institucijama RS ne mogu nabavljati službeni automobili skuplji od 50.000 KM, kao i da budu označeni.

One thought on “Stanivuković: Licemjerstvo vlasti u RS, predlažu zakone koje su ranije odbili

  • ožujak 24, 2020 at 12:13 pm
    Permalink

    Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!