Starac stradao ložeći vatru u kući

Luka Gajić (81) smrtno je stradao u požaru koji je izbio u obiteljskoj kući u nedjelju navečer u mjestu Mašići kod Gradiške.

Tragedija se dogodila kada je Gajić naložio vatru u peći na drva, a potom vjerojatno zaspao kada se vatra proširila po namještaju. Kako smo neslužbeno doznali, Gajić je živio sam, a tijelo su pronašli rođaci koji žive u istom mjestu.

Mještani kažu kako ne znaju na koji način je došlo do širenja vatre, ali je Gajić prije govorio da će se ubiti.

– Živio je sam, razveden je čovjek. Koliko znam, ima kćerku koja živi u Italiji. Znao je nekad reći da će se ubiti, ali to nitko nije doživljavao ozbiljno, pričaju mještani Mašića.

Istražitelji su nakon prijave o ovom događaju, tijelo pronašli u prostoriji pored peći, zamotano u pokrivač.

U Policijskoj upravi Gradiška, potvrđeno je da su prijavu o događaju dobili oko 09.30 sati i da su na teren odmah poslani pripadnici policije i ekipa Hitne pomoći. Nažalost, liječnik je mogao samo konstatirati smrt 81-godišnjaka.

– Službenici policije su zajedno s liječnikom mrtvozornikom i inspektorom za protupožarnu zaštitu obavili očevid. Pregledom tijela preminule osobe, konstatirano je da na tijelu nema tragova koji bi ukazivali na postojanje elemenata kaznenog djela, odnosno da je prilikom loženja vatre u kući došlo do zapaljenja kućnih elemenata u prostoriji, te stvaranja gustog dima što je najvjerojatnije i dovelo do smrti 81-godišnjaka, rečeno je u Policijskoj upravi Gradiška.

error: Content is protected !!