Stari most u znaku Cvijeta Srebrenice

Cvijet Srebrenice osvijetljen je večeras na Starom mostu u Mostaru u znak sjećanja i odavanja počasti žrtvama srebreničkog genocida povodom 24. godišnjice stradanja nedužnih srebreničkih civila.

Projekciju Cvijeta Srebrenice upriličio je Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara s još jednom važnom porukom podrške da se pronađu sve nestale osobe u BiH. 

“Tačno je, nisu nestali, ubijeni su. S pravom pitamo gdje su? U BiH se traga za još preko 7.000 osoba, od tog broja u Hercegovini za još njih 635, a u gradu Mostaru za 189 osoba. Moramo istrajati i boriti se da ih nađemo sve do zadnjeg ubijenog”, kazao je Safet Oručević, direktor Centra za mir i bivši gradonačelnik Mostara.

Mostarci su i danas ranije na simboličan način odali počast žrtvama Srebrenice skokom bez aplauza i bacanjem cvijeća sa Starog mosta.

Skok u Neretvu izveo je dugogodišnji član Kluba skakača u vodu “Mostari” Igor Kazić, nakon što su rijeku bačeni ljiljani koji simboliziraju nevinost žrtava Srebrenice.

3 thoughts on “Stari most u znaku Cvijeta Srebrenice

 • srpanj 11, 2019 at 11:53 pm
  Permalink

  Stavite “Kukasti krst” to je isto i vase.💀
  Srebrenica je mjesto PRAVDE.

  Reply
  • srpanj 14, 2019 at 8:02 am
   Permalink

   -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
   -„Laž je srpski državni interes.“

   Reply
 • srpanj 12, 2019 at 2:07 am
  Permalink

  Republika Srpska mora zabraniti ovo Nacisticko orgijanje na svojoj tetitoriji.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!