Stefan Blagić zbog prijetnji napustio BiH

Lider udruženja ReStart Srpska Stefan Blagić odlučio je privremeno napustiti BiH zbog, kako je objavio na Facebooku, dobronamjernih savjeta da ode iz zemlje. Iz ovog udruženja građana navode da je riječ o prijetnjama koje, pak, nisu prijavljene policiji zbog nepovjerenja.

“Nakon dobronamjernih savjeta da se maknem iz zemlje, sutra napuštam RS i BiH. Nisam imao nikakve životne prijetnje ili nešto slično, ali su mi ‘dobro obaviješteni prijatelji’ to sugerirali. Svako dobro i nadam se da se vidimo ubrzo na Trgu Krajine“, napisao je Blagić prije dva dana.

Zbog odlaska Blagića, ali i nerazjašnjenih slučajeva ubojstava na području RS-a, ReStart traži ostavke čelnih ljudi MUP-a RS-a. Članovi udruženja ukazuju i da su počeli primati upozorenja da se sklone zbog inzistiranja na otkrivanju ubojce Davida Dragičevića.

“Zbog sigurnosne situacije u RS-u, a posebno u Banja Luci, stanje općeg nepovjerenja prema najodgovornijim položajim unutar Ministarstva unutarnjih poslova i samog ministra Dragana Lukača, zahtijevamo ostavku cijelog vrha MUP-a i vodstva Centra javne bezbjednosti Banja Luka. Smatramo da posljednjih nizom događaja, javnim istupima i neprofesionalnim odnosom prema dužnostima koje obnašate, nanosite nenadoknadive udarce institucijama RS-a, blatite čast i dostojanstvo policije, a nama građanima unosite strah i osjećaj bijesa“, poručuju iz udruženja.

error: Content is protected !!