STRADAO POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA: Obitelj i službeno zatražila novu istragu

Obitelj Prole predala je zahtjev Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka za obnavljanje istrage u slučaju smrti Draženka Prole (38) koji je preminuo pod nerasvijetljenim okolnostima u siječnju 2014. godine.

Ovu informaciju potvrdio je brat nastradalog, Vojin Prole istakavši da tijekom ranije istrage nisu obavljene sve neophodne istražne radnje kako bi se slučaj rasvijetlio u potpunosti.

Na prvom mjestu obitelj pokojnika ističe da nisu detaljno saslušane osobe koje su u kritično vrijeme bile u društvu pokojnika, kao i podatak da dežurni tužitelj uopće nije izlazio na mjesto tragedije.

Obitelj ističe i misteriozni nestanak dijela odjeće, odnosno bijelog duksa u kojem je u vrijeme smrti bio Prole.

Dodao je kako obitelj nikoga ne želi da napada, niti da upire prstom u nekoga.

– Ono što tražimo jeste nešto što nam pripada po zakonu, ako je zakon isti za svakoga. Tražimo detaljnu istragu, a ne da tužiteljstvo preko noći i na osnovu izjava pojedinaca zaključi kompletan slučaj, naveo je brat pokojnika.

Prisjećajući se tragedije u kojoj je ostao bez brata, Vojin opisuje da je Draženko bio sportske građe, te da ne može vjerovati u službene rezultate ranije istrage koja je u međuvremenu obustavljena zbog nedostatka dokaza.

– Draženko je imao 38 godina, bio je u punoj životnoj snazi. Kada sam čuo da je nesretno pao niz stepenice i poginuo, u prvom trenutku sam mislio da nas neko pravi budalama, ali kasnije sam shvatio da je to i službeni stav tužiteljstva, a da dežurni tužitelj nije ni prisustvovao očevidu, ispričao je ogorčeni Vojin.

Tragedija u kojoj je nastradao Draženko Prole dogodila se 28. siječnja 2014. u selu Dragnjić kod Šipova.

Iz policijskog zapisnika o očevidu uočava se da je slučaj prijavljen ujutro oko 4.30 i da je Draženko bio na slavi kod susjeda sa još četiri osobe. Draženko je, nakon pada, vozilom Hitne pomoći prvo odvezen u Dom zdravlja Šipovo, a zatim u Banja Luku. Izdahnuo je u putu.

Draženkov brat Vojin otkriva da su se njegove i sumnje obitelji pojačale nakon očevida kojim je Draženkova smrt označena kao nesretan slučaj, odnosno pad niz stepenice.

U zapisniku o očevidu konstatirani su tragovi krvi na zidu u hodniku, na visini od 90 centimetara.

Obitelj pokojnika se s pravom pita kako je Draženko mogao slučajno pasti niz stepenice, a ostaviti krvave tragove na mjestu sa kojeg je navodno počeo padati?!

– Kako je Draženko, a već sam opisao kakve je građe bio, pao a da se nije dočekao na ruke, jer na njima nema ozljeda, samo su neka od pitanja na koja obitelj pokojnika već šest godina uzaludno traži odgovore.

Iz banjolučkog Okružnog javnog tužiteljstva su još ranije naveli da su zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Draženku Proli vodili istragu protiv Dragana B, osumnjičenog za nanošenje teških ozljeda Draženku, ali je u travnju 2017. istraga obustavljena.

– Nakon detaljne istrage, donesena je naredba o obustavi istrage protiv Dragana B. iz Banja Luke, zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda, jer nije bilo dokaza da je osumnjičeni izvršio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, priopćeno je iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

error: Content is protected !!