SUĐENJE TUŽITELJU BEGIĆU: Preslušavani presretnuti razgovori

Na suđenju tužitelju Idrizu Begiću pred Županijskim sudom u Sarajevu preslušavani su presretnuti razgovori između optuženog i svjedoka Salkana Džakulića u kojima se govori o razmjeni novca.

Uposlenica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zana Jakupović prezentirala je presretnute telefonske razgovore između Begića i Džakulića.

Na jednom od snimaka iz novembra 2016. godine, Džakulić poziva Begića i pita ga gdje da se nađu. “U Paviljonu”, odgovara Begić.

Džakulić je svjedok  Tužiteljstva koji je, prema vlastitom kazivanju, tražio pomoć od Begića u vezi s komšijom Mevludinom Hadžićem koji je optužen za šumsku krađu. Begić je, kako je izjavio ovaj svjedok, za uslugu tražio novac.

U sudnici je pušten audio i video snimak susreta Begića i Džakulića u bihaćkom restoranu “Paviljon”.

– “Kad bi ti? Vidjet ću s njim… tamo srijeda, četvrtak… da ti donesem pare” – između ostalog je rekao Džakulić.

Prema riječima tužiteljice Nevene Alčehajić, nakon ovog susreta uslijedila je primopredaja novca.

Na snimku razgovora od 4.11. 2016. Begić je pozivao Džakulića i rekao: “Ovo će biti odgođeno za tri mjeseca”. “Svaka čast”, odgovorio je Džakulić.

Potom je prezentiran audio i video snimak susreta Džakulića i Begića iz restorana “Hilton” u Cazinu. Sadržaj razgovora nije bio razumljiv u sudnici.

Begiću se na teret stavlja da je, kao tužilac u Bihaću, u periodu od listopada do prosinca 2016. od optuženog za šumsku krađu, nakon što ga je uvjerio da mu prijeti kazna zatvora, preko posrednika zahtijevao i primio novac u iznosu od 3.000 eura.

error: Content is protected !!