Suđenje Vikiću i ostalima odgođeno zbog bolesti svjedoka

Nastavak suđenja zapovjedniku Specijalne jedinice MUP-a RBiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubojstvo zarobljenih pripadnika JNA u Sarajevu, zbog bolesti svjedoka odgođeno je za srijedu, 20. veljače, potvrdio je Srni branitelj optuženog Mladena Čovčića, Mirza Kovač.

Kovač je rekao da je iz Suda BiH obaviješten da ročištu zbog obveza nije mogao pristupiti ni vještak, kojeg je predložila tužiteljica u ovom predmetu Vesna Ilić.

U predmetu „Veliki park“, osim Vikića, optuženi su pomoćnik ministra unutarnjih poslova tadašnje BiH Jusuf Pušina, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić.

Vikić, Pušina, Uzunović i Čovčić, prema optužnici, bili su informirani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja.

U optužnici je navedeno da su oni bili informirani o stavljanju pod kontrolu i nadzor policijskih i sigurnosnih struktura zarobljenih vojnika JNA, koji su potom izvedeni u Veliki park blizu Doma policije u centru Sarajeva, gdje su ubijeni.

error: Content is protected !!