Suđenje za smrt studentica odgođeno zbog izostanka optuženika

Zbog izostanka Dine Alića, jednog od optuženih u predmetu Sanjin Sefić i drugi, danas je odgođeno suđenje optuženom za izazivanje prometne nesreće u kojoj su poginule Edita Malkoč i Selma Agić kao i njegovim suučesnicima kojima se na teret stavlja da su Sefiću pomogli da pobjegne nakon nesreće.

– S obzirom na to da je branitelj optuženog Alića dostavio dokumentaciju koja ukazuje na to da optuženi zbog bolesti mora mirovati u narednih deset dana ovo suđenje se odgađa, kazao je predsjedavajući sudskog Vijeća, Igor Todorović.

Novo ročište na kojem bi svoj iskaz trebala dati Elmira Karahasanović, vještakinja FUP-a, zakazano je za 04. siječnja naredne godine, prenosi Faktor.

Sefić se tereti da je 10. listopada 2016. u večernjim satima, u Ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, terete se da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. tijelima gonjenja, te time počinili kazneno djelo pomoć počinitelju nakon kaznenog djela, dok se Saud Nišić tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja kaznenog djela. Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, uhićenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. siječnja ove godine izručen pravosuđu BiH.

error: Content is protected !!