Sudovi riješili više od 60.000 najstarijih predmeta

Sudovi u BiH su u prva tri mjeseca ove godine riješili 60.339 najstarijih predmeta, što je dodatno doprinijelo kontinuiranom smanjenju broja neriješenih starih predmeta,  tj. povećanju efikasnosti sudova u BiH, a time i pravosuđa u cjelini.

Ovo su najnoviji rezultati aktivnosti praćenja procesa rješavanja starih predmeta, jedne od primarnih aktivnosti VSTV-a BiH kojom se osigurava da sudovi u potpunosti poštuju ispunjenje svojih planova rješavanja predmeta i da ih do kraja perioda za koji se donosi plan uspješno realiziraju. Sudovi su planovima za rješavanje predmeta u 2017. godini predvidjeli riješiti 156.320 najstarijih predmeta. Od prvostupanjskih sudova (općinski, osnovni i okružni gospodarski) se očekivalo da u prvom kvartalu ostvare minimalno 25% svojih planova no analiza je pokazala da su realizirali plan u postotku jednakom ili većem od očekivanog te su u prosjeku ostvarili 36% posto plana, priopćio je VSTV BiH.

“Općenito gledajući, zahvaljujući ovoj aktivnosti čija je realizacija počela 2010., dolazi do kontinuiranog smanjenja broja neriješenih starih predmeta i do danas putem planova sudovi su riješili 720.000 najstarijih predmeta, što svakako utječe i na smanjenje ukupnog broja neriješenih predmeta i skraćivanje trajanja postupaka u sudovima“, dodaju u VSTV BiH.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!