Sukob na Sajmu knjige zbog poziva na zabranu gostovanja Šešelja

Član Pravnog tima Pokreta slobodnih građana (PSG) Živojin Ivković pokrenuo je prikupljanje potpisa da Sajam knjiga u Beogradu uskrati gostoprimstvo Vojislavu Šešelju kao osuđenom ratnom zločincu, na šta su reagovale Šešeljeve pristalice koje su, kako je rekao Ivković, “otele i uništile prikupljene potpise”.

“Moj pravni tim će sigurno na adekvatan način istražiti incident i pokrenućemo krivične prijave”, rekao je FoNetu Ivković, povodom neprijatnosti koju je doživeo sa pripadnicima Srpske radikalne stranke (SRS) na Sajmu knjiga.

On je objasnio da je pokrenuo prikupljanje potpisa da Sajam knjiga uskrati gostoprimstvo Vojislavu Šešelju kao osuđenom ratnom zločincu, a da su Šešeljeve pristalice otele i uništile prikupljene potpise.

“Činjenica je da je to žalosna pojava koja se dešava na Sajmu knjiga u Beogradu i da je posljedica politike koja nas jako dugo unižava”, rekao je Ivković.

View image on Twitter

“Došle su gorile Vojislava Šešelja i otele nam peticiju sa potpisom građana. Poslije su se pojavili drugi koji su komšijskom štandu porušili knjige sa pulta jer su nepismeni i nisu prepoznali da je to tuđi štand”, tvrdi Ivković.

On je FoNetu rekao da je pozvao policiju koja je kontaktirala dežurnog javnog tužioca, ali on je, kako Ivković navodi, konstatovao da ne postoje elementi krivičnog djela.

Ivković ipak smatra da postoje jer su mu, kako je rekao, na drastičan način uskraćena građanska prava.

“Moj pravni tim će sigurno na adekvatan način ovo istražiti i pokrenućemo krivične prijave”, izjavio je Ivković.

izvor: n1info.com

error: Content is protected !!