Šuman: Prilika za one koji su imali manju minutažu

Posljednje okupljanje prije onoga za pripreme pred Europsko prvenstvo u Austriji, Švedskoj i Norveškoj rukometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine će imati u ovom mjesecu, konkretno 21. listopada u Sarajevu.

U sklopu mini priprema odigrat će dvije utakmice s Crnom Gorom, 25. i 26. listopada. Ovi susreti će poslužiti nekim igračima da se pokušaju nametnuti u tim koji se minimalno mijenjao posljednjih godina.

 – Marko Panić (Meškov) nije tu jer ima ozljedu ramena, otprilike mu slijedi mjesec dana stanke. Pričao sam s njim, nastojat ćemo da dođe ukoliko bude mogao terapije odraditi kod nas pa da jednostavno bude s nama, što mi je veoma važno. Elmir Građan (Eurofarm Rabotnik) je odigrao dobro na startu prvenstva u SEHA ligi, govori izbornik Bilal Šuman.

 – Saša Puljizović (Cocks) je u finskom predstavniku Lige prvaka, želim i njega vidjeti. Marko Tarabochia je ozlijeđen, a Puljizović nastupa na njegovom mjestu. Nadamo se da će se Tarabochia što prije oporaviti, ipak je bio standardni reprezentativac. Ali vidjet ćemo što vrijeme donosi jer ima dosta do siječnja i EP-a. Sad želimo vidjeti na kojoj su razini oni koji dosad nisu imali veliku minutažu, a najvažnije je da potvrdimo prvih 16, dodao je.

Ekipa će u Podgoricu, gdje će se igrati utakmice, otputovati 24. listopada.

 – Dogovorio sam se s izbornikom Crne Gore da odigramo prvu utakmicu u kombiniranom sastavu, s pet igrača koji nemaju veliku minutažu, da ih vidimo gdje su. Drugu utakmicu ćemo odigrati u najboljem sastavu, odnosno u kojem želimo, zaključio je Bilal Šuman.

Ove test utakmice će poslužiti kao važan dio pripreme za Europsko prvenstvo u Austriji, Švedskoj i Norveškoj koje se održava od 9. do 26. siječnja. Reprezentacija BiH je u skupini D sa Francuskom Norveškom i Portugalom, a prvu utakmicu igra upravo s domaćinima Norvežanima u Trondheimu 10. siječnja. Er.B.

Šumanov popis sa 23 igrača

Izbornik Bilal Šuman je za ovu akciju pozvao sljedeća 23 igrača (golmani): Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Adi Ahmetašević, (lijeva krila): Alen Ovčina, Tomislav Nuić, Enes Keškić; (desna krila): Srđan Predragović, Ibrahim Haseljić; (pivoti): Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ Elmir Građan; (lijevi bekovi): Nikola Prce, Mirsad Terzić, Marin Vegar, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Igor Mandić; (srednji bekovi): Ivan Karačić, Josip Perić, Saša Puljizović; (desni bekovi): Dejan Malinović, Mateo Rodin.

Okupljanje pred Euro 23. prosinca

Okupljanje pred pripreme za EP je na rasporedu 23. prosinca. U sklopu uvodnog dijela priprema, bez tri igrača iz Bundeslige, ekipa bi mogla igrati utakmice s Bahrainom ili Kuvajtom. Termini za odigravanje ovih susreta su 27. i 28. prosinac. U novoj godini će reprezentativci već 2. siječnja putovati za Poreč gdje 3. i 4. siječnja igraju s Hrvatskom. Potom 8. siječnja iz Zagreba lete za Kopenhagen i Trondheim gdje će 10. siječnja igrati prvu utakmicu Eura s Norveškom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!