Sunčana strana dlana za dan koji slavi različitost

Udruga BoHeMSA LC Mostar još jednom je okupila brojne volontere i osobe koje boluju od Down sindroma te djecu sa poteškoćama u razvoju

MOSTAR – „Sunčana strana dlana“ organizirana je sedmi put u sportskoj dvorani na Bijelom brijegu povodom obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma. 


Udruga BoHeMSA LC Mostar još jednom je okupila brojne volontere i osobe koje boluju od Down sindroma te djecu sa poteškoćama u razvoju. Uz puno igre, smijeha, plesa i bojanja obilježen je ovaj dan koji slavi različitost. 

Podići svijest

– Posebno smo zadovoljni ove godine jer smatramo da smo naišli na najbolji odaziv do sada, pogotovo mladih ljudi i volontera koji su došli sa svih strana te je postignut cilj uključivanja čitave zajednice u ovaj projekt, a ne samo Medicinskog fakulteta –  kazala je Maria Franjić jedna od koordinatorica projekta te ujedno studentica treće godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. 
Svake godine sve Udruge koje se bave i brinu za djecu s Down sindromom tijekom čitave godine okupljaju se na ovoj hvale vrijednoj manifestaciji te dovode određeni broj članova kako bi zajedno proslavili i obilježili ovaj dan. 

 – Ovo je odlična prilika da se okupimo, ne samo djeca sa Down sindromom već i ostala djeca sa poteškoćama na jednom mjestu te je tužno što je to samo jedan dan u godini. Smatram kako je svakodnevno potrebno podizati svijest o ovoj populaciji, ali ovo je odlična prilika da se oni druže i iskažu svoje potencijale i sposobnosti na što smo vrlo ponosni –  poručila je nastavnica i defektolog u Centru Los Rosales u Mostaru Matea Lončar. 

21. kromosom

Volonterka i studentica treće godine Studija njemačkog jezika i književnosti Dajana Slipac istaknula je kako je sretna što ima priliku volontirati te tako biti razlog nečije sreće i uljepšati mu ovaj dan. 
Down sindrom obilježava se svake godine 21. ožujka simbolično kako bi označio jedinstvenost Down sindroma i 21. kromosoma.

error: Content is protected !!