Šutnjom do stečaja

Jesu li pregovori oko mostarskog Aluminija propali prije nego što su počeli? Kako neslužbeno doznajemo, nakon što je Vlada FBiH sagledala ponudu izraelske Abraham Grupe, te sačinila odgovor u kojem je podvukla 10 spornih točaka, spomenuti investitor će se vrlo teško odlučiti za nastavak planiranja poslova vezano za Aluminij. Premda još nema nikakve službene informacije, neslužbeno, do konkretnih pregovora Vlade i potencijalnih investitora neće ni doći. Ukoliko se to pokaže točnim, Aluminiju ostaje još jedna opcija – stečaj. Ili, ukoliko se iznenada u igri ponovno pojavi neka arapska ponuda koju su predstavnici Vlade FBiH također najavili kao ozbiljnu opciju. Te ponude zasada nema i nije poznato hoće li je biti. Mostarska kompanija ima novac za isplatu još jedne, eventualno dvije plaće preostalim radnicima. Nakon toga kompanija će biti primorana otpustiti i preostalih 388 radnika, kojima po dogovoru trebaju biti isplaćene pripadajuće otpremnine. Ukoliko do toga dođe, Aluminiju preostaje još samo stečaj čime će nekadašnji gigant definitivno otići u povijest.

J. S.

9 thoughts on “Šutnjom do stečaja

 • studeni 12, 2019 at 1:00 pm
  Permalink

  Sve je to dobra namiještaljka ua nečili biznis ha ha ha

  Reply
  • studeni 13, 2019 at 6:18 pm
   Permalink

   Pokrali aluminij a niko ne odgovara čestitam.

   Reply
 • studeni 12, 2019 at 7:21 pm
  Permalink

  Sve samo da seli hrvatski narod

  Reply
 • studeni 12, 2019 at 8:07 pm
  Permalink

  Hrvatski lupezi, za Bosnjacki politicki interes su ubili diva. Zbog toga ce ih su zastiti od kaznenog progona, a oni i njihovi ce izivati u pokradenim milijunima. Hoce li sindikati sada na ulice?

  Reply
  • studeni 14, 2019 at 9:59 am
   Permalink

   Hrvatski lupeži su ubili diva, kako bi sakrili svoje pljačkaške tragove. Bošnjaci, jedini, neće platiti štetu koju su napravili HDZ-ovce iz Mostara i Zagreba! A, Bošnjake, Srbe i pse niste htjeli u tom ” divu”. Neka vam je sada sa srećom!

   Reply
 • studeni 12, 2019 at 11:26 pm
  Permalink

  Jugoslovenski gigant Mostarski Aluminijski kombinat je umro u Novom svjetskom poretku kolonije BIH.Smrt Fasizmu.

  Reply
 • studeni 13, 2019 at 9:46 am
  Permalink

  Uglavnom sve sto je Abraham predlozio, mislilo se jos za vrijeme SFRJ, samo da je neko mogao nastaviti bacati novac.

  Reply
 • studeni 13, 2019 at 10:37 am
  Permalink

  dok se nasi vajni politicari smisle i razmisle sta im predlazu stranci a nigdje ne vide ono nase AGSTJ tj ” a gdje sam tu ja ” nigdje nema KOLIKO MENI U SLAJPEK , nema od spasa kombinata nista .

  Reply
 • prosinac 6, 2019 at 2:29 pm
  Permalink

  fotballdrakter med Yvonne CarlEsf Roma Drakt JerryGri
  Florence Yvonne

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!