Sve spremno za skokove sa Starog mosta: Na platou samo 300 zvanica

Iz Kluba skakača Mostari danas su poručili da je sve spremno za manifestaciju 454. skokova kojoj je poput brojnih, velike probleme zadala pandemija koronavirusa. Na platou ispod mosta tijekom skokova moći će prisustvovati 300 ljudi, i to donatori i sponzori koji su pomogli organizaciju, kao i djeca polaznici Škole skokova. Žirijem će predsjedati Alica Jakirović, dok će ostatak članstva činiti Semir Drocić, Samir Zukanović, Haris Škoro i Ermin Zukanović.

Najavljen je i dolazak skakača iz Srbije, Crne Gore, te vjerojatno i iz Slovenije ako to epidemiološka situacija i mjere budu dozvoljavale. Procjena je da će ukupno nastupiti između 40 i 50 takmičara.
Iz kluba su apelirali na građane da u nedjelju ostanu kući i skokove gledaju u direktnom prijenosu koji će realizirati FACE TV.

– Mi tradiciju ipak ne smijemo i nećemo prekinuti, rekao je glasnogovornik Kluba skakača Saša Oručević.

Organizatori su, prema njegovim riječima, bili suočeni i sa financijskim problemima, međutim u pomoć su priskočili prijatelji i ostali sponzori. Posebnu zahvalnost uputio je Adeli Gosto koja je bila pokretač velike akcije prikupljanja novca i mostarskoj dijaspori.

– Malo nedostaje da zaokružimo financijsku konstrukciju. Svi skakači će biti plaćeni i dobiti ono što su uvijek dobivali na skokovima, rekao je Oručević.
Nakon konferencije za medije šampion mostarskih skokova Ermin Sarić izveo je skok povodom 16. godišnjice obnove Starog mosta.

error: Content is protected !!