Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Čapljine

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i blagdana sv. Franje, u dvorani kina “Mogorjelo” u četvrtak je održana svečana sjednica čapljinskog Gradskog vijeća.

Prije svečane sjednice, gradonačelnik Čapljine i predstavnici udruga Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode te odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

U svom obraćanju gostima, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić istaknuo je kako je uloga lokalne zajednice stvaranje što povoljnijih uvjeta za život i da lokalna vlast tu odrađuje jako dobar posao.

Ocijenio je da funkcioniranje na lokalnoj razini bez pomoći viših razina vlasti i nije baš tako lako te dodao da Grad Čapljina ima izvanrednu suradnju s premijerom i ministrima u Vladi HNŽ-a, kao i da je suradnja s federalnom razinom vlasti izuzetna.

Zahvalio je prisutnima na dolasku te Čapljinkama i Čapljincima poželio sretan Dan grada i blagdan svetoga Franje.

Okupljenima se, među ostalim, obratio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović, koji je kazao kako je Vlada HNŽ-a  istinski partner lokalnim zajednicama te da će se i u budućnosti truditi da ulaže u Čapljinu i u sve ostale općine i gradove u županiji. 

U glazbenom dijelu programa nastupili su Muška klapa Trebižat i Gradski zbor Čapljina.

error: Content is protected !!