Svi direktori ‘Aluminija’ pozvani na saslušanje u Tužiteljstvo! Financijska policija dobila zadatak!

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) naložilo je Financijskoj policiji FBiH da izvrši nadzor nad financijskim poslovanjem svih uprava mostarskog Aluminija, doznaje se u utorak iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Pored toga, Tužiteljstvo je naložilo da se tim nadzorom obuhvati cjelokupno razdoblje od posljednje kontrole Financijske policije pa do dana obavljanja nadzora, kao i da na tim poslovima angažira dovoljan broj ovlaštenih službenih osoba Financijske policije.

Također, naloženo je da se nadzorom posebno utvrde i provjere poslovi oko nabavke električne energije kao energenta te nabavke svih ostalih sirovina i materijala neophodnih za proces proizvodnje.

Nadalje, naloženo je da se izvrše provjere i sačini analiza prodaje proizvoda iz proizvodnog procesa i da se posebno analiziraju poslovni odnosi s ‘velikim’ dobavljačima i povezanim društvima, kao i to da se pribavi i analizira sva poslovna dokumentacija koja može upućivati na drugo eventualno nezakonito postupanje i činjenje kaznenih djela i otkrivanja počinitelja.

Usporedo s tom aktivnošću, Tužiteljstvo je saslušalo određeni broj svjedoka i osumnjičenih u predmetima koji su ranije formirani, kao i po prijavi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar, pa su u tom smislu i upućeni pozivi svim dosadašnjim direktorima društva koji do sada nisu saslušavani u Tužiteljstvu, i to: Ivi Bradvici, Željku Kordiću, Nikici Ljubiću, Ružici Udovičić, Mariju Gadžiću i Draženu Pandži, te predsjednicima nadzornih odbora.   

 U narednom razdoblju uslijedit će pozivanje i preostalih članova pojedinih uprava te predsjednika i članova nadzornih odbora iz pojedinih razdoblja rukovođenja Aluminijem, navodi se u priopćenju.   

 Iz Tužiteljstva naglašavaju kako je od njihovog zadnjeg priopćenja, tj. javnog poziva, Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a zaprimilo svega jednu kaznenu prijavu od Udruge malih dioničara “Aluminija” d.d. Mostar.

 “Tužiteljstvo HNŽ-a profesionalno postupa u svim gore navedenim predmetima i još jedanput odbacuje insinuacije o neprofesionalnosti i političkom utjecaju i zahvaljuje pojedinim medijima koji su svojim objektivnim pisanjem te prezentiranjem pojedinih dokaza i činjenica postali koristan izvor informacija za ovo Tužiteljstvo”, zaključuje se u priopćenju.    

3 thoughts on “Svi direktori ‘Aluminija’ pozvani na saslušanje u Tužiteljstvo! Financijska policija dobila zadatak!

 • srpanj 30, 2019 at 4:42 pm
  Permalink

  Bilo bi interesantno da se saslusa i Ivo Lasic, kao nasljednik Mije Brajkovica. Iz dosadasnjeg proizlazi da je od njega krenulo negativno poslovanje Aluminija dd Mostar.

  Reply
 • srpanj 31, 2019 at 12:51 am
  Permalink

  Ne da su i trebali pozvati nego zadrzati zbog uticaja na svjedoke bar mjesec istraznog zatvora ovo je ovako mazanje ociju,a pored njih i neke direktorev pogona magacina i odrzavanja

  Reply
 • srpanj 31, 2019 at 5:52 pm
  Permalink

  Ahahahahahaha a dje vam je glavni baja tu, poglaviti poglavnik covke ahahahaha cirkuz je poceo

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!