NAPETO U BEOGRADU: Vučić blokiran u zgradi, sukobi policije i demonstranata, bačen suzavac

Istovremeno, tisuće nezadovoljnih građana Srbije okupilo se ispred zgrade Predsjedništva te zemlje nakon sinoćnjeg protesta u i ispred zgrade RTS-a. Oni su danas došli kako bi ih, kako su rekli, čuo i Aleksandar Vučić koji je tačno u podne najavio konferenciju za medije povodom sinoćnjih dešavanja u Beogradu.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se danas povodom protesta u Beogradu kazavši kako je njegov posao da brani Srbiju od tajkunskih siledžija i fašističkih batinaša te kako se ne plaši nikoga jer sve što može izgubiti je život.

“Danas se navršava 15 godina od strašnog pogona koje su kosovskometohijski Albanci uz podršku međunarodne zajednice poveli protiv srpskog naroda, što je pruzrokovalo protjerivanja i stradanje ljudi, brisanje sela, paljenje škola, crkava, ustanova… Danas pokušavaju na različite načine opravdati teški zločin protiv našeg naroda i plašim se ukoliko međunarodna zajednica ne pokaže više objektivnosti, da će nastaviti s tim. Plašim se da su danas Srbi na Kosovu i Metohiji ugroženi”, kazao je Vučić.

On je potom istakao kako će Republika Srbija braniti i čuvati svoj narod na Kosovu i Metohiji, ukoliko to oni koji moraju ne urade. 

“NATO nije razumio svoj posao, a to je da na svakom dijelu zaštite naš narod. Želimo razgovarati s njima, biti u dobroj komunikciji, ali da budu u svakom trenutku u kojem je srpski narod ugrožen. Ako NATO to ne može, ima ko može. Mi želimo nastaviti dijalog i razgovore. Plašim se da svojom platformom, taksama i drugim pokazuju da neće biti tog dijaloga. Onda to trebaju jasno i nedvosmisleno reći. Srbija će uvijek biti za dijalog, ali i dovoljno čvrsta i odlučna da zaštiti svoj narod te nacionalne i vitalne interese”, dodao je Vučić.

Srbijanski predsjednik naglasio je kako Srbija neće dozvoliti nasilje te da se nasiljem ugrožavaju njeni građani.

“Svi oni koji misle da siledžistvom, nasiljem i napadima na ljude mogu ostvariti političke rezultate, grdno se varaju. Svi ovi što viču okolo, sve je ovo proitivzakonito. Sve smo puštali sve vrijeme. Njihov je jedini problem što je bilo sve manje ljudi”, kaže Vučić.

Potom je istakao kako “fašistički lider Boško Obradović te tajkunska banda predvođena Vukom Jeremićem i Draganom Đilasom” nikada neće vladati Srbijom.

“Oni su nervozni iz više razloga. Znaju koliko su para opljačkali od RTS-a, znaju nervoze drugih tajkuna koji ih podržavaju medijski i financijski. Ja nemam strah, ja mogu izgubiti samo život i ništa više. Ja ću da se borim za Srbiju i moj posao je da Srbiju branim od tajkunskih siledžija i fašističkih batinaša. Ja sam njihova meta zato što provodim nacionlanu konsolidaciju Srbije i zato jer Srbija nije tako siromašna kao u vrijeme kada su oni bili bogati i što je Srbija svaki dan jača. U ovakvim uslovima nikad niko nije održao konferenciju za medije. Strah ne smije postojati od huligana, batinaša, fašističkog lidera Obradovića i tajkunskih batinaša Jeremića i Đilasa”, naglasio je Vučić.

Vučić je kazao da raspolaže sa informacijama da se narod sa Kosova sprema krenuti u Beograd da ga brane. 

“Nema potrebe da me iko brani”, dodao je Vučić.

Srbijanski predsjednik zamolio je građane da ne učestvuju u nasilju jer će odgovarati pred zakonom.

“Iz Srbije je poslata slika koju ne želimo da šaljemo. Ponosan sa na naše policajce koji love teroriste, narkodilere, siledžije i sve što trebaju. Mene interesuju investicije za naš narod, a ne to kako bilo ko drugi treba biti bogat. Dozvolit ćemo sve vrste protesta, ali svi koji u nasilju učestvuju, za nasilje će i odgovarati”, reao je Vučić.

U svom govoru zaključio je kako o svim političkim inicijativama može razgovarati, ali kako se siledžijama nikada neće dodvoravati i s njima razgovarati.

Istovremeno, tisuće nezadovoljnih građana Srbije okupilo se ispred zgrade Predsjedništva te zemlje nakon sinoćnjeg protesta u i ispred zgrade RTS-a. Oni su danas došli kako bi ih, kako su rekli, čuo i Aleksandar Vučić koji je tačno u podne najavio konferenciju za medije povodom sinoćnjih dešavanja u Beogradu.

Boško Obradović, lider Dveri, rekao je da je zgrada Predsjedništva potpuno blokirana i da Vučić ne može izaći bez ostavke.

“Najveća kukavica u istoriji srpske politike Aleksandar Vučić može izaći automobilom samo na ovaj izlaz koji blokiramo. Nastavimo blokadu zgrade do ostavke Vučića. Nema povlačenja, nema predaje. Poslije tri mjeseca danas smo ovdje da tražimo ostavku najvećeg lopova, kriminalca i izdajnika Srbije. Napravili smo obruč. Ni pacov neće moći da izađe”, rekao je on.

– Nećemo dopustiti Aleksandru Vučiću da uništava ovu zemlju. Predsjedniče Vučiću, izađite pred građane i recite im uz lice da su banditi koji žele linč – poručio je Borko Stefanović iz Levice Srbije pozivajući prosvjednike da ostanu mirni i ne sukobljavaju se s policijom.

Među građanima okupljenim u Pionirskom parku su i lideri Savez za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić.

Mediji avljaju da je došlo do koškanja i manjeg sukoba, ali je situacija brzo stavljena pod kontrolu. Navodno je bačen i suzavac.

Okupljeni građani ranije su srušili zaštitnu ogradu ispred Predsjedništva Srbije i prišli ulazu. Građani uzvikuju “odlazi”, “uhapsite Vučića”, “lopovi”.error: Content is protected !!