SVIMA DAO OTKAZ: Konobari ‘ojadili’ ugostitelja za više od 100.000 maraka

Poznati banjolučki ugostitelj bio je primoran da otpusti skoro sve zaposlene konobare zbog sumnje da su mu na prevaru ukrali više od 100.000 maraka.

Riječ je o veoma poznatom banjolučkom ugostitelju, koji u svom vlasništvu ima više kafića i restorana.

Da se krađa dogodila, potvrdio je za Srpskainfo i sam vlasnik restorana. Prema saznanjima Srpskainfo, konobari u više njegovih lokala su saznali kako mogu „provaliti“ u sustav u koji se unose računi i sve druge stvari u vezi sa ugostiteljstvom i poslovanjem ovih restorana.

– Vlasnik sumnja da su oni na taj način duže vremena uzimali novac utrška, a da to on nije mogao primijetiti. Pošto su konobari našli način da manipuliraju računima, on u računovodstvenim i knjigama šanka nije uočio nikakve nepravilnosti, pojasnio je izvor.

Krali mjesecima

Dodaje da se sumnja da su krađe trajale mjesecima, prije nego što su vlasnik i ostali zaposleni u lancu ovih restorana primijetili da nedostaju veće količine novca.

– Vlasnik tih restorana nedavno je shvatio da ipak nešto ne štima sa utršcima u njegovim restoranima, što mu je postalo sumnjivo. On je krenuo da provjerava sve kako bi utvrdio gdje je problem i zašto su mu utršci dosta manji u posljednje vrijeme, ističe sugovornik.

Nije mu dugo trebalo da otkrije što se krije iza toga, odnosno da utvrdi da su konobari shvatili kako mogu ući u program te firme i da mijenjaju određene podatke.

– Nakon što su to shvatili, konobari su svakodnevno krali utržak od vlasnika i mijenjali stvarno stanje u programu. Kada je vlasnik ovih ugostiteljskih objekata shvatio da ga radnici mjesecima potkradaju otpustio je sve zaposlene na koje je sumnjao, pojašnjava sugovornik, blizak vlasniku restorana.

Bez prijave policiji

Kaže da je vlasnik zatim usporedio utrške tih restorana, u periodu iz prošlih godina sa periodom kad sumnja da je pokraden.

– Utvrdio da je ogromna razlika u utršcima. Pretpostavlja da mu je ukradeno mnogo više od 100.000 maraka, dodao je sugovornik.

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik restorana je kontaktirao i policiju oko ovog slučaja, ali na kraju nije podnio službeno prijavu protiv bivših konobara.

Vlasnik restorana je potvrdio za Srpskainfo da je imao probleme sa konobarima i da je, kako kaže, sam sve to riješio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!