Tajlandski boks i MMA borba pred ljubuškom publikom

Ove subote (19 sati) Ljubuški je u gradskoj dvorani dvadeset četvrtu godinu zaredom domaćin priredbe u borilačkom sportu, muay thai, tajlandski boks, novom olimpijskom sportu.

Ove godine Ljubuški će ugostiti četvoricu iskusnih boraca u kategoriji -81 kg. Bit će to popularna mini piramida u profesionalnom muaythai sportu. Piramidu je verificirala WBC muaythai svjetska renomirana kuća za ovaj sport. Borci su podijeljeni u dvije grupe A i B, a pobjednici grupa se iste večeri sastaju u finalu i samo će jedan ponijeti titulu King Of The Colosseum – Kralja Arene.

U skupini A je Mostarac Marin Čarapina, iskusni borac koji je svoju karijeru i kovanje zanata počeo u mostarskom muaythai klubu Hunter, a jedno vrijeme je živio, vježbao i natjecao se i na Tajlandu. Za njega će ovaj turnir biti zaista izazov, a od ishoda na njemu ovisi hoće li u proljeće iduće godine napasti jednu od titula u ovom sportu. Marinov protivnik je Hasan Kačević koji dolazi iz Sarajeva i iz kluba gdje gaji poseban osjećaj za muaythai sport. On doista nije iskusan kao Marin, ali je mladi perspektivni borac koji će dati sve od sebe da iznenadi Marina i uđe u finale.

Boje Srbije u okviru skupine B mini piramide branit će i predstavljati Ljubo Jalovi. On je pobrao amaterske titule prvaka Europe i Svijeta u borilačkim sportovima i ima skoro 130 mečeva. Golemo iskustvo u svim ringovima diljem svijeta. Mnogi će reći da je on prvi favorit mini piramide u Ljubuškom. Po statistici to i stoji no ovaj sport je zaista nepredvidiv. Njemu kao prepreka stajat će u ringu borac koji predstavlja Iran i zove se Mahmood Gijahi Karo.

Pravila u profi muaythai sportu su jako precizna. Radi se definitivno o najtežem borilačkom sportu u stojećem stavu. Dozvoljeni su udarci rukama i nogama, laktovima i koljenima, u tijelo i glavu. Borci će se boriti tri runde po tri minute sa stankama od minutu i pol. J.S.

Alilović adut domaće publike

Osim mini piramide u profi muaythai sportu, publika će u ovoj večeri borilačkog sporta gledati i jedan meč u MMA sportu. Dakako radi se o borbi u slobodnom stilu, daleko najopasnijem borilačkom sportu današnjice. Ovaj super fight meč predviđen je u dvije runde sa po pet minuta po pravilima UFC-a – najrenomiranije svjetske kuće u ovom sportu. Publika će u Ljubuškom doći na svoje kada u ring uđe domaći borac Ljubušak – Vitinjanin Ante Alilović. Njegov protivnik dolazi iz Prijedora i zove se Slobodan Vukić, iz renomiranog kluba Winner iz Prijedora.

error: Content is protected !!