Tegeltija razgovarao s ambasadorom SAD-a Nelsonom

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erikom Nelsonom. 

Predsjedavajući Tegeltija i ambasador Nelson razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje. 

Ovom prilikom je predsjedavajući Tegeltija upoznao ambasadora SAD-a da su prioriteti u radu novoformiranog Vijeća ministara BiH nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak evropskih integracija uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH. 

Tokom sastanka sagovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti usvajanja budžeta institucija BiH  za 2020. godinu do kraja prvog kvartala tekuće godine. 

Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara je naglasio da će budžetom biti  osigurano dovoljno sredstava za nesmetano funkcioniranje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH.   

Sagovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja saradnja dvije zemlje bila dobra,  te izrazili očekivanje da će biti nastavljena i u narednom periodu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!