TEŠKO ZA POVJEROVATI: Žilić tvrdi da će kupiti Aluminij!

Pojedini portali su objavili informaciju da je Ivan Žilić, milijarder porijeklom iz Vareša, a koji trenutno živi u Luksemburgu, poslao pismo namjere Vladi Federacije BiH u kojem navodi kako ”u kratkom roku namjerava preuzeti spomenutu tvrtku, bez obzira na cijenu električne energije”. Kako je u pismu naveo Žilić, ”cilj stjecanja svih dionica je srednjoročno restrukturiranje cijelog poduzeća”. Žilić je u pismu naveo kako ”u tu se svrhu odmah mogu dobiti sredstva iz kapitala”. ”Količina raspoloživih sredstava ovisi o bonitetu tvrtke. Prvom tranšom odmah je dostupan iznos od 520 milijuna eura koji se ne koristi samo za kupnju dionica, već i za obnovu tvrtke. Sljedećih 200 milijuna eura predviđeno je za daljnju tranšu kako bi se tvrtka u potpunosti oslobodila od duga i učinila je prikladnom za budućnost”, navodi Žilić u pismu Vladi Federacije BiH.
Žilić nije nepoznat javnosti, već nekoliko puta po medijima je govorio kako je najbogatiji Hrvat i veliki izumitelj, a između ostalog nudio se da spasi Uljanik, Petrokemiju, Agrokor, Hypo banku, KK Zadar…
Ništa od spomenutog nije konkretizirano i realizirano, tako da je teško očekivati kako će u slučaju Aluminija biti drugačije.

error: Content is protected !!