Tko je ubio mladića čiji su ostaci pronađeni na Manjači?

Vještačenjem je utvrđeno da kosti pronađene na Manjači pripadaju ubijenom Bojanu Kopreni. Braća uhićena zbog sumnje da su ga ubili, pušteni su na slobodu i nema dokaza da su to počinili

BANJA LUKA – Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka obustavilo je istragu protiv Banjolučana, braće Boška (59) i Bogdana (54) Diljevića, jer nema dovoljno dokaza da su oni ubili Bojana Koprenu (1988).

To je potvrđeno iz ovog Tužiteljstva, odakle su dodali da se u ovom kaznenom predmetu istraga nastavlja protiv nepoznatih počinitelja.

Zbog sumnje da su tog mladića likvidirali, braća su uhićena u lipnju prošle godine, ali su ubrzo zatim pušteni na slobodu jer je tako, kako navode policijski izvori, odlučila postupajući okružni tužitelj Tatjana Ninković.

Protiv nje je prijavu Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH podnio Darko Ćulum, direktor Policije RS-a, koji, uz ostalo, navodi da je “čudno što je Ninkovićeva, nakon što je izvještaj protiv Diljevića dostavljen na protokol Tužiteljstva, pozvala telefonom svjedoka čija je uloga ključna jer je očevidac kaznenog djela.

– Na neki način ga je upozorila da će morati svjedočiti pred osumnjičenim osobama i da li je toga svjestan, što je kod svjedoka izazvalo nesigurnost, naveo je Ćulum.

Podsjetimo, nedavna vještačenja potvrdila su da su na Manjači pronađene kosti ubijenog Koprene, a koji je nestao u srpnju 2014. godine.

error: Content is protected !!