TRAGEDIJA NA POVRATKU S TRENINGA: Poginula dvojica učenika, dvojica ozlijeđeni u nesreći

U teškoj prometnoj nesreći koja se u srijedu navečer dogodila kod Bosanske Gradiške, poginule su dvije osobe, dok su dvije ozlijeđene.

Prema informacijama iz Policijske uprave Bosanska Gradiška, do nesreće je došlo oko 23.30 sati na magistralnom putu Bosanska Dubica – Bosanska Gradiška, u mjestu Vrbaška, kada je automobil Citroen Xsara sletio s ceste. Smrtno su stradali putnici u automobilu Davor Mijatović (18) i Miloš Švraka (18), dok su ozlijeđeni vozač automobila Miroslav Kozomara i suvozač Marko Stević.

Očevid na mjestu događaja obavili su policajci Policijske uprave Bosanska Gradiška, a o svemu je obaviješten dežurni okružni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

Vlado Tomić, ravnatelj Tehničke škole Gradiška, potvrdio je za Srpskainfo da su poginuli Davor Mijatović (18) i Miloš Švraka (18), kao i ozlijeđeni Miroslav Kozomara i Marko Stević, učenici ove obrazovne ustanove.

– Ovo je nezapamćena tragedija. Čim smo čuli što se dogodilo, učenike četvrtog razreda smjera tehničar za mehatroniku, koji su pohađali poginuli tinejdžeri, pustili smo kućama, istakao je Tomić. Dodaje kako su se četvorica učenika vraćali sa košarkaškog treninga u sportskoj dvorani osnovne škole u Vrbaškoj kada se dogodila tragedija. Ističe kako Tehnička škola na dan sahrane neće raditi, a kako se moglo neslužbeno doznati dan bi u općini Gradiška mogao biti proglašen danom žalosti.

Vlado Tomić

Tragedija se dogodila na neosvijetljenom dijelu puta u naselju Vrbaška, koje se nalazi na 10-ak kilometara od Gradiške, na izlazu iz krivine, gotovo 100 metara od petlje na auto-putu Banja Luka – Gradiška.

Automobil je, u trenutku slijetanja s puta, udario u drvo, koje je od siline udara slomljeno.

Branka Golić, mještanka Vrbaške, naselja u blizini Gradiške, ubrzo nakon tragedije u kojoj su poginula dva tinejdžera iz grada na Savi, a dvojica ozlijeđeni, našla se na mjestu nesreće.

Za Srpskainfo je rekla kako je prizor bio jeziv.

– Bilo je to nešto prije ponoći. Gotovo ništa se nije vidjelo. Iz mraka, nekoliko metara dalje u njivi, čulo se zapomaganje, ispričala je Golićeva.

Tu je već bila ekipa Hitne pomoći, koja se borila sa vremenom, da svima pruži adekvatnu medicinsku njegu.

– Samo da prežive, čula je Branka Golić kako neko govori. Nažalost, dva mladića su preminula.

I na društvenim mrežama su se pojavili komentari koji govore o tome koliko je opasno ovo mjesto.

– Katastrofa, na ovoj krivini u zadnjih 10 godina je poginulo najmanje 10 ljudi. Na tom mjestu se ništa ne vidi, nema rasvjete, nije naseljeno, mrkli mrak. Još kad kiša pada i kad je magla da ne pričam, napisao je Srđan M.

error: Content is protected !!