Traži se ostavka ministra unutarnjih poslova Županije zapadnohercegovačke

Županijski odbor HDZ-a 1990 Županije zapadnohercegovačke pozvao je Zdravka Borasa da podnese ostavku na dužnost ministra unutarnjih poslova te županije.

“ŽO HDZ-a 1990 ŽZH drži da je pozicija ministra Zdravka Borasa u novonastaloj situaciji neodrživa i da isti treba podnijeti ostavku na dužnost ministra. Tome u prilog ide i činjenica da je u Republici Hrvatskoj pokrenut kazneni postupak protiv ministra Borasa zbog istodobnog primanja mirovine i plaće ministra u ŽZH. Zloporaba položaja i ovlasti u slučaju istodobnog primanja mirovine i plaće, te nezakonito dodjeljivanje činova i falsificiranje potpisa, je i pravni i politički skandal za koji ministar Boras treba snositi odgovornost”, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Iz te stranke postavili su upit čelnim ljudima HDZ-a BiH do kada će tolerirati kršenje zakona članova svoje stranke koji obnašaju važne političke dužnosti, navodeći primjer ministra Zdravka Borasa u Vladi ŽZH i ministra unutarnjih poslova Hercegbosanke županije Darinka Mihaljević, čije je troje djece dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Republici Hrvatskoj.

error: Content is protected !!