Trećeg dana ‘Mostarske liske’ izvedena predstava ‘Jedan sluga, dva gospodara’

Predstava “Jedan sluga, dva gospodara” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba izvedena je u ponedjeljak u natjecateljskoj konkurenciji Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”.

Predstavu rađenu po tekstu Richarda Beana, u režija Vite Taufera, s odličnom glumačkom postavom u kojoj su neki od najpoznatijih regionalnih glumaca, gledatelji su nagradili višeminutnim pljeskom i ovacijama.

Stručni žiri je “Malu lisku” za najboljeg glumca večeri dodijelio Borku Periću, koji igra lukavog slugu, komunicira s publikom, poziva ih na interakciju i naravno – izaziva salve smijeha i simpatije, priopćeno je iz Narodnog pozoriša Mostar.

“Sretan sam i počašćen što sam dobio ovu nagradu. To je jedno lijepo iznenađenje. Užitak je bio igrati za mostarsku publiku, koja je jako lijepo reagirala i čak cijelo večer disala s nama. Atmosfera je bila sjajna, barem nama ovdje na sceni, a vjerujem i u publici. Ovako dobiti odmah nagradu je stvarno neočekivao, i time je moje veselje veće”, rekao je Perić.

Predstava, koja redovito puni Kerempuhovu dvoranu, po prvi put je izvedena u Bosni i Hercegovini.

“Festival komedije je jako važan zato što kroz komediju možemo pričati o svim važnim pitanjima i društvenim temama oko nas, u životu i društvu. Kroz komediju i humor najlakše dolazimo do istine i najlakše čovjek prihvaća i shvaća stvari koje nisu najbolje i koje bi trebalo mijenjati. Jedino kroz humor nema otpora. Kao što kažu ‘Uz lijepu riječ sve se može’, tako i kroz osmijeh. Bez toga nema ni volje ni želje za promjenom”, dodao je Perić.

U utorak, 25. travnja, na programu “Mostarske liske” je predstava “Zbunjoza” PlayDrame i Gradskog kazališta mladih Split.

error: Content is protected !!