Trojica uhićenih u akciji ‘Viza’ predani Tužiteljstvu

U Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije u nedjelju su privedena trojica uhićenih u akciji “Viza” koju su u subotu na području te Županije realizirali pripadnici SIPA-e i OSA-e BiH uz podršku MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Akcija “Viza” provedena je po nalogu Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, a po naredbi Županijskog suda u Zenici uz suradnju spomenutih agencija, a na području Zenice uhićeni su Š. D. (40), D. S. (40) te M. K. (42).

Prema riječima glasnogovornice Županijskog tužiteljstva Asmire Redžić uhićeni su uz izvještaj predani u nadležnost Tužiteljstva.

– Zajedno s osobama Tužiteljstvu su predani i predmeti koji su oduzeti prilikom pretresa objekata u sklopu akcije. U Tužiteljstvu će isti biti ispitani te u zakonskom roku će se donijeti odluka o upućivanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kazala je Redžić.

Uhićeni su u zgradu Tužiteljstva privedeni u civilnim vozilima bez policijske pratnje, prenosi Klix. Pripadnici agencija još uvijek tragaju za četvrtom osobom koja se povezuje s kaznenim djelima organiziranog kriminala, trgovinom droge te falsificiranja dokumenata. Neslužbeno se moglo doznati da su uhićeni Denis Šišić, Senad Dervišević i Kristijan Miljević

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Zeničko-dobojske županije proveli su u subotu operativnu akciju kodnog naziva “Viza” koja je rezultat višemjesečne istrage.

– Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i uhitili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo “Organizirani kriminal” u vezi sa kaznenim djelima “Krivotvorenje isprave” i “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i određena količina falsificiranih osobnih dokumenata Republike Hrvatske (putovnice, vozačke dozvole i osobne karte). Iz SIPA-e su zahvalili policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojske županije i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!