Trump predložio bombardiranje uragana nuklearnim bombama

Predsjednik SAD-a Donald Trump je predložio da se uragane gađa nuklearnim bombama prije nego dođu do Sjedinjenih Američkih Država, piše američki informativni portal Axios.

Kako navodi portal, Trump je na sastanku o uraganima upitao bi li bilo moguće da se njihovo oko gađa atomskom bombom kako se ne bi do kraja formirali iznad oceana.

Po riječima anonimnog izvora, na kojeg se poziva Axios, sudionici su zbunjeni izlazili sa sastanka. Portal ne navodi kada je sastanak održan.

Zamisao Trumpa nije nova, dodaje Axios; prvi put ju je u 1950-im iznio znanstvenik koji je radio za američku vladu za mandata Dwighta Eisenhowera.

Poslije se ona redovno pojavljivala, iako se znanstvenici slažu da to ne bi djelovalo.

Trump je još 2017. godine pitao, piše Axios, treba li njegova administracija bombardirati uragane kako ne bi stigli do kopna. On u tom razgovoru nije spominjao eventualnu upotrebu nuklearnih bomba, dodaje portal. Bijela kuća nije htjela komentirati pisanje Axiosa. “Htjeti zaustaviti uragane nije ništa loše”, istakao je visoki dužnosnik američke administracije, koji je htio ostati anoniman, ne potvrdivši je li predsjednik dao izjave koje navodi Axios. Sjedinjene Američke Države redovno stradavaju od uragana.

Uragan Harvey je 2017. godine bio najrazorniji koji je u zadnjih 12 godina zahvatio američku teritoriju. Nakon toga je američku istočnu obalu pogodio niz katastrofalnih oluja, u kojima su poginule tisuće ljudi i pričinjena šteta koja se procjenjuje na stotine milijardi dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!