Tužiteljstvo objavilo detalje kobne noći i ubojstva Nine Ivankovića

Obrana osumnjičene koju zastupa odvjetnica Nada Dalipagić, u zakonskom je roku uložila žalbu na rješenje o pritvoru i čeka se odluka kaznenog vijeća Županijskog suda u Mostaru

Obrana Sunite Hindić-Bošnjaković, a koju zastupa odvjetnica Nada Dalipagić, uložila je žalbu na rješenje o određivanju pritvora prema Hindić-Bošnjaković, osumnjičenoj za ubojstvo Nine Ivankovića.

Odvjetnica Nada Dalipagić je u roku od 24 sata od primitka rješenja uložila žalbu na pritvor, a kazneno vijeće Županijskog suda Mostar će odluku donijeti u zakonskom roku.

Za to vrijeme, priopćenjem su se obratili i iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako navode iz Tužiteljstva, Sunita Hindić se sumnjiči da je 4. listopada 2019. godine ubila Ninu Ivankovića.

– Naime, Sunita Hindić se sumnjiči da je dana 4. listopada 2019. godine, oko 7.15 sati u ugostiteljskom objektu „Vila Ivanković“ u naselju Buna kod Mostara, nakon što je došla do ugostiteljskog objekta „Vila Ivanković“ vlasništvo Nine Ivanković, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušavši u sobu u kojoj je isti bio, verbalno se sukobila sa Ninom Ivankovićem, u jednom trenutku htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane je oštećeni Nino Ivanković obilno iskrvario, posljedicom kojeg iskrvarenja je nastupila smrt oštećenog na licu mjesta, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Osumnjičena je neposredno nakon toga napustila lice mjesta,  a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa.

Također, i usprkos ozljedi osumnjičena je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnicu Travnik, gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

– Zbog okolnosti koje ukazuju na to, da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njenog bijega, Županijski sud Mostar je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj. Županijsko tužiteljstvo u suradnji sa MUP-om HNŽ-a nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, zaključeno je u priopćenju Tužiteljstva.

error: Content is protected !!