U 2016. godini ostvarena dobit od 52,5 milijuna KM

Potvrdu stabilnosti poslovanja te institucije  daje i kapital ostvaren na kraju 2016.  od 520 miliona KM, uz aktivu od 3,92 milijarde KM 

U vrlo ugodnoj atmosferi protekao je zajednički doručak i druženje s predstavnicima medija, što ga je organizirala Uprava Reiffeisen u  banke  u sarajevskom Hotelu Bristol .

25 godina uspješnog poslovanja

“ Ponosan sam što ove godine obilježavamo   25 godina  od stabilnog i uspješnog poslovanja na bosanskohercegovačkom tržištu , tijekom kojih smo rasli i razvijali se zajedno s našim klijentima, te se pozicionirali kao jedna od vodećih banaka na ovom tržištu”, kazao je u obraćanju gostima Karlheinz Dobnigg, predsjednik UpraveRaiffeisen banke .

Dodao je kako je Raiffeisen banka je jedna od oko 200 austrijskih kompanija koje posluju ili su investirale na naše tržište, a Austrija je vodeći investitor u BiH. Istaknuo je  kako je protekla poslovna godina bila  izazovna i dinamična za Raiffeisen banku u Bosni i Hercegovini, i s ponosom naglasio kako ju je Banka završila s uspjehom, ostvarivši dobit  od 52,5 milijuna KM. Potvrdu stabilnosti poslovanja te institucije  daje i kapital ostvaren na kraju 2016.  od 520 miliona KM, uz aktivu od 3,92 milijarde KM .

“Naša je obavza da budemo odgovoran bankar s kontinuirano stabilnim poslovnim modelom te smo u skladu s tim prošle godine investirali u novu metodologiju za procjenu rizika da bismo ojačali naše poslovanje u  području  kontrole rizika. Također, u protekloj godini smanjili smo koeficijent nekvalitetnih kredita, a sve ove aktivnosti vode ka zdravijem portfelju Banke “, rekao je, između ostaloga , Dobnigg.

Također, saznali smo, Raiffeisen banka je u 2016. preuzela potpuno vlasništvo Raiffeisen Leasinga, čime je još jednom potvrdila da je univerzalna banka koja svojim klijentima nudi  paletu visokokvalitetnih proizvoda, uključujući leasing proizvode.

Prateći svoju strategiju održivosti, Banka je  bila veoma aktivna i u podršci projekata usmjerenih na djecu i osobe s posebnim potrebama.

97 poslovnica diljem BiH

Maida  Zahirović Salom, članica Uprave Raiffeisen banke BiH, kazala je u izjavi za Dnevni list kako su  u prošloj godini i početkom tekuće,  otvorene ukupno tri  nove poslovnice te banke, tako da mreža na području BiH broji njih 97, što potvrđuje odlučnost Uprave da proširuje poslovanje i da  podrži klijente na području cijele države.

“Posebno bih istaknula naše nove usluge na području digitalnih servisa –  jedna smo od banaka koja je među prvima izišla s Viber Chat uslugom, koja je prije svega orijentirana prema našim mlađim klijentima, mlađoj populaciji, a otvorili smo i prvu digitalnu poslovnicu u Sarajevu, gdje naši klijenti mogu obaviti sve transakcije na vrlo moderan način, uz minimum gubitka vremena”, ustvrdila je Zahirović Salom. .

Na naše pitanje o ponudi kredita za stanovništvo, odgovara kako Banka   uvijek ima posebne akcije i kamapnje, pa je tako trenutčno u tijeku akcija kredita za fizička lica, u cilju zadovoljenja potreba svih klijenata: za finnciranje kupnje stambenih jedinica, automobila itd.

“I dalje ćemo raditi u smjeru poboljšanja usluga klijentima , držimo to važnim za kompletan bankarski sektor – pomjeriti se ka suvremenom načinu poslovanja , pružanju elektronskih i digitalnih servisa.Fokus će i dalje biti na kreditiranju fizičkih lica,kao i pravnih, te na kartičnom poslovanju”, zaključila je Maida Zahirović Salom.

V. Hlavaček

.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!