U ČETVRTAK SAHRANA LANE BIJEDIĆ: Hoće li pronađeni mobitel pomoći u rasvjetljavanju šokantnog ubojstva?

Devetnaestogodišnja Lana Bijedić iz Mostara koja je svirepo ubijena prije dva dana, a njeno tijelo nađeno u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog bit će sahranjena u četvrtak na Gradskom groblju Sutina u Mostaru, u 9 sati.

Izvršenom obdukcijom tijela 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara čije je tijelo izvučeno iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci kod Ljubuškog, potvrđeno je da je djevojka mučki ubijena. Obducent je na tijelu pronašao obrambene ozljede, više tragova nastalih od udaraca kao i tragove davljenja.

U Županijskom tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke koje vodi istragu ovog slučaja, potvrđeno je da je djevojka mučki ubijena i da je obducent usmeno izvjesto nadležnog tužitelja o onome što je otkrio.

– Na tijelu postoji više tragova nastalih od udaraca, najviše u predjelu glave, na vratu su utvrđeni tragovi nastali davljenjem, a žrtva je potom bačena u rijeku. U plućima su pronađeni tragovi krvi s vodom, rekao je Josip Aničić, županijski tužitelj u Tužiteljstvu ZHŽ-a.

Istražitelji su uz žrtvu pronašli i njen mobitel koji je u funkciji i u utorak je isti poslan u Sarajevo gdje će se obaviti vještačenje.

Istražitelji se nadaju kako bi upravo mobitel mogao otkriti rutu kretanja djevojke na dan nestanka i pomoći u rasvjetljavanju okolnosti svirepog zločina. Nejasno je kako se djevojka našla na lokaciji gdje je pronađeno njeno tijelo. Je li ubijena na nekom drugom mjestu pa tijelo dovezeno na tu lokaciju, također je predmetom istrage.

Uz Tužiteljstvo ZHŽ-a koje rukovodi istragom, istražitelji na terenu prikupljaju informacije i tragove koji bi bili od koristi. Mjesto zločina je i u utorak pretraživano. Navodno da tgragova od automobila nema u blizini mjesta pronalaska tijela, a jedino što je ukazivalo tragove borbe u blizini je u krugu nekih desetak metara polomljena trska i povaljana trava.

Iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke u ponedjeljak su apelirali na građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja koja su interesantna za naprijed navedeni događaj i osobu da jave najbližoj policijskoj postaji ili Upravi policije na telefonski broj: 039/ 830-808.

Lana Bijedić je kćerka dekanese mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija, a inače član obitelji čuvenog bh. političara Džemala Bijedića.

Djevojka je u nedjelju oko 14 sati otišla od kuće kako bi se, a kako je to rekla i majci, našla s prijateljicom na kavi. Pripremala se za studij u Sarajevu i u nedjelju navečer je trebala otputovati na studije. Međutim, kako se u dogovoreno vrijeme nije pojavila u domu, a majka je nije uspjela dobiti na mobitel, roditelji su prijavili nestanak oko 17 sati. Nažalost, nepunih dva sata kasnije, pronađeno je Lanino tijelo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!