U Kninu održana XIII. Međunarodna smotra folklora

HKD Napredak Podružnica Knin u nedjelju 4. kolovoza u znak obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirala je XIII. Međunarodnu smotru folklora pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

Na smotri je u svojoj prvoj službenoj posjeti od izbora za predsjednika HKD Napredak sudjelovao dr. sc. Nikola Čiča kao i dopredsjednik Središnje uprave gospodin Josip Križanović.

Folklorna društva su svoje raskošne nošnje pokazala šetnjom kroz centar Knina te zajedničkim misnim slavljem u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. U izvanrednom progamu koji se održao na gradskom Trgu Ante Stračevića trinaest društava je pokazalo svu raskoš hrvatskih narodnih nošnji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U prigodnom obraćanju predsjednik Napretka  dr. sc. Čiča se osvrnuo na značaj ovog povijesnog dana kao i ulogu Napretka u njegovanju hrvatske tradicije i povezivanju svih hrvatskih krajeva kroz kulturu i zajedničko djelovanje.

Na kraju manifestacije upriličeno je zajedničko druženje za sva folkorna društva u Domu kulture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!