U Konjicu projekcija turskog filma ‘Mađioničar- Hokkabaz’

U sklopu manifestacije “Konjičko kulturno ljeto 2020” u četvrtak, 4. lipnja, u kino sali Narodnog univerziteta Konjic u 20 sati održat će se projekcija turskog filma “Mađioničar-Hokkabaz”.

Narodni univerzitet Konjic u saradnji s Turskim kulturnim centrom i Yunus Emre institutom Mostar organizatori su projekcije, uz podršku Glavne direkcije za kinematografiju Ministarstva kulture i turizma Republike Turske.

Film “Mađioničar-Hokkabaz” govori o Iskenderu, živahnom mladiću koji se još od malih nogu bavi magijom. Iako uporno tvrdi da je čarobnjak to nitko osim njegovog bliskog prijatelja Maradone ne prihvaća te podrugljivo govore da je samo jedan običan mađioničar.

I Sait, Iskenderov otac, srami se sina i ne hvali ga, jer se ne ponosi njegovim radom. Dvojica prijatelja, bježe iz Istanbula, odlaze na turneju na koju su prisiljeni povesti i Saita. Iako su, zahvaljujući toj turneji, otac i sin postali nešto prisniji, zanimljivi događaji će učiniti da cijela situacija krene tijekom drugačijim od onog planiranog i zamišljenog.

Režiju filma potpisuju Cem Yılmaz i Ali Taner Baltacı, a filmsku glazbu Ozan Çolakoglu. U filmu glume Cem Yılmaz (Iskender), Mazhar Alanson (Sait), Ozlem Tekin (Fatma Nur), Tuna Orhan (Maradona), priopćeno je iz Narodnog univerziteta Konjic.

error: Content is protected !!