U Ljubuškom spriječeno krijumčarenje 17 migranata

Službenici Jedinice granične policije Doljani 7. studenoga spriječili su krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Prilikom kontrole državne granice na području Ljubuškog granični policajci u kombiju bh. nacionalnih oznaka otkrili su ilegalne migrante koji nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a izjavili su da dolaze iz Iraka i Sirije.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se vozač kombija, državljanin BiH M. Š. (1988.), kao i Z. B. (1993.), državljanin BiH i Hrvatske koji se nalazio u vozilu Peugeot, bh. nacionalnih oznaka, a koje je bilo prethodnica, odnosno imao je ulogu “čistača”.

Prema naredbi državnog tužitelja, kombi i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a protiv osumnjičenih, M. Š. i Z. B., Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje ljudi”.

O događaju su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH koji su preuzeli daljnji rad na slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

One thought on “U Ljubuškom spriječeno krijumčarenje 17 migranata

  • studeni 8, 2019 at 12:47 pm
    Permalink

    Svjetski hostapleri ne suprostavljaju se zabranama kretanja izbjeglica svake vrste ka zeljenim destinacijama. Istim onima koji su kreatori svjetske politike i raspodjele materijalnih svjetskih dobara. Svim silama se nastoji upravljati migracijama da isti opet imaju znacajnu materijalnu korist, pa i po cijenu propadanja neduznih naroda.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!