U mostarskom parku koncert ‘Viva Opera!’

Gala koncert “Viva Opera!” Simfonijskog orkestra Mostar i solista iz Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split održat će se u četvrtak, 20. lipnja, u mostarskom parku Zrinjevac s početkom u 21 sat.

Na programu su dvije uvertire, Rossinijev Seviljski brijač koji priča priču o mladenačkom zanosu i zaljubljenosti, lepršavom zavođenju i komičnim situacijama, dok Mozartov Figarov pir predstavlja kako se priča dalje odvijala.

“Glazba u obje uvertire naprosto je senzacionalna. Arije i dueti iz Rigoletta i Traviate pokazat će nam svu raskoš opusa Giuseppea Verdija, a dok prolazimo kroz repertoar verizma, imena Giacomo Puccini i Georges Bizet blistaju ljepotom svojih djela. U domaćem operetnom repertoaru zasigurno jedno od vodećih mjesta zauzima nostalgična arija iz Tijarovićeve Male Floramye”, stoji u priopćenju Simfonijskog orkestra Mostar.

Simfonijski orkestar Mostar čine glazbenici iz Mostara, Širokoga Brijega, Sarajeva, Beograda, Osijeka, Zagreba, Splita i Dubrovnika, dok su solisti na koncertu “Viva Opera!” sopranistica Antonija Teskera i tenor Bože Jurić Pešić, prvaci opere HNK Split.

Voditelji koncerta su Sanja Pehar i Bože Jurić Pešić, dok je dirigent Robert Homen iz Zagreba. Ulaz je slobodan.

One thought on “U mostarskom parku koncert ‘Viva Opera!’

 • lipanj 17, 2019 at 5:38 pm
  Permalink

  In a leaf.

  In the glow
  of a green
  leaf you can
  follow the
  sun and a
  luminous
  sadness….

  Francesco Sinibaldi

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!