U PADU AVIONA IZNAD MOSTARA PETERO POGINULIH, SMRTNO STRADALO I TROJE DJECE! DRŽAVNO TUŽITELJSTVO PREUZELO ISTRAGU (FOTO/VIDEO)

Dnevni list neslužbeno doznaje da su među poginulom djecom dvoje njih od istih roditelja, sva djeca su uzrasta od sedam do deset godina, a radi se o djeci uposlenika Zračne luke Mostar. Osim njih poginuo je pilot letjelice Ivan Karačić, te još jedna mlađa muška osoba. 

U tragičnom padu sportskog aviona u subotu popodne nedaleko od Mostara, prema do sada dostupnim informacijama, život je izgubilo pet osoba. Sportski avion je letio u sklopu “Dana otvorenih vrata” Zračne luke Mostar. Troje djece, jedna mlađa osoba i pilot, smrtno su stradali, a istragu preuzima državna tužiteljica Dijana Kajmaković, koja je u Mostar stigla u večernjim satima. 

U padu aviona iznad Mostara smrtno je stradalo ukupno pet osoba,  i službeno je potvrdio ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH Ismir Jusko. 

Ono što je potpuno sigurno da je život izgubio pilot letjelice Ivan Karačić i troje djece, a peti stradali je “mlađa muška osoba”, izjavio za medije i ministar unutarnjih poslova MUP HNŽ-a Slađan Bevanda u popodnevnim satima.

Poginula djeca uposlenika Zračne luke Mostar

Dnevni list neslužbeno doznaje da se među poginulom djecom nalazi se dvoje od istih roditelja, a sva djeca su uzrasta od sedam do deset godina, a radi se o djeci uposlenika Zračne luke Mostar.

Radi se o ”školskom” avionu, odnosno avionu za trening, koji je letio u okviru “Dana otvorenih vrata” mostarske zračne luke. Spomenutom civilnom zrakoplovu tipa FUJI AERO SUBARU ovo je bio današnji sedmi let, nažalost i posljednji. Letjelica je nakon pada izgorjela, a od cijelog trupa ostao je čitav samo zadnji dio. Avion je pao na lokaciji između Heliodroma i novog zatvora u Jasenici.

Panorama letovi u okviru Dana otvorenih vrata

Iz Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) u toku dana nisu mogli potvrditi tko se nalazio u zrakoplovu.

“Nemamo službenu informaciju tko je bio u zrakoplovu. Obaviješteni smo da je s veze nestao zrakoplov u 15.53. Odmah nakon toga toranj u Mostaru je dojavio da je vidio pad, veliku eksploziju i požar. Odmah je angažiran Centar BH ANSA-e koji je pokrenuo spasilačku akciju i obavijestili sve službe na terenu”, rekli su danas iz BHANSA-e.

Na licu mjesta su do kasnih noćnih sati bili prisutni pripadnici vatrogasaca, Hitne pomoći, MUP-a HNŽ.

Mještani su prilikom prijave slučaja kazali da je avion cijeli dan kružio iznad Mostara.  Riječ je o tzv. panorama letovima i padobranskim skokovima iznad Mostara koji su ranije najavljeni za ovaj vikend u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata” Zračne luke Mostar.

Na lice mjesta u popodnevnim satima stigao je i ravnatelj Međunarodnog aerodroma Mostar Marin Raspudić, koji je kroz plač potvrdio da su poginula djeca dvojice uposlenika aerodroma. Jedan, koji je izgubio dvoje djece, radi kao vatrogasac, dok drugi radi na kontrolnom tornju, a neslužbeno djeca su starosti između sedam i deset godina.

– Ovo je tragedija, užasna tragedija – kazao je jecajući Raspudić

Državno tužiteljstvo preuzelo istragu

U večernjim satima na lokaciju tragedije u Mostar stigao je i državni ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko.

“Rano je da se u ovakvim slučajevima izlazi u javnost s bilo kakvim informacijama” – istakao je Jusko, ali je služebno potvrdio da je u nesreći poginulo pet osoba, te najavio da će s medijima i javnosti blagovremeno dijeliti dostupne informacije.

Jusko u kratkoj izjavi medijima nije htio ništa određenije kazati, osim da je istražiteljski tim sastavljen od iskusnih ljudi, te da treba sačekati rezultate njihove istrage.

Na čelu istražnog tima Ministarstva nalazi se Glavni inspektor civilne avijacije BiH Salko Begić, a glavnu istragu je u večernjim satima preuzelo Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine na čelu s tužiteljicom Dijanom Kajmaković.

 

Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!