U potragu uključeni i psi tragači

– U traženje maloljetne ženske osobe koja je 5. ožujka u Prijedoru upala u rijeku Sanu sa splava “River”, jučer se uključila i ronilačka ekipa Civilne zaštite Slovenije sa osam članova i četiri specijalno obučena psa tragača, potvrđeno je iz gradskog Odsjeka civilne zaštite. Potragu već vrše pripadnici Republičke uprave civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne postrojbe Prijedor.

Usporedo sa njima na terenu su svakodnevno i policijski službenici Centra javne sigurnosti Prijedor i postrojbe za podršku, koji neprekidno pretražuju priobalno područje.

Vođa tima za spašavanje na vodi i pod vodom iz Slovenije Lucija Ereb istakla je da će pokušati da pomognu domaćim ekspertima da pronađu nestalu djevojku.

Ona je potvrdila da su se tragači podijelili u dvije ekipe i da jedna traga rijekom Sanom do Novog Grada, a druga od Novog Grada do Kostajnice.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed potvrdio je da se njihova potraga, koja je počela u Prijedoru i dalje nastavlja u okviru zajedničkog tima i da su ostvareni svi kontakti preko nadležnih ministarstava u Sarajevu, pa se potraga može nesmetano obavljati, ne samo vodom, nego i do obale, sve do Jasenovca.

Ekipa Civilne zaštite na terenu je sa timom za traženje koji uključuje dva motorna čamca, tim ronilaca, ekipu za deminiranje i zapovjedno vozilo.

Zapovjednik Teritorijalne vatrogasne postrojbe Prijedor Nebojša Miljuš istakao je da je od trenutka nesreće do sada poduzet niz aktivnosti na pronalaženju djevojke.

Na području grada Prijedora spasioci tragaju za maloljetnom ženskom osobom čiji su inicijali D. DŽ, koja je 5. ožujka pala sa ograde splava “River” i nestala u rijeci Sani.

error: Content is protected !!