U rujnu poziv probosanskim strankama na dogovor o djelovanju u RS-u

Lider pokreta “Odgovor“ Ćamil Duraković najavio je da će taj pokret u rujnu započeti proces moderiranja pregovora svih probosanskih političkih stranaka za dogovor o izbornom nastupu i djelovanju u Republici Srpskoj.

“Smatram da SDA, SBB, SDP BiH, BPS, A-SDA, Građanska stranka, Naša stranka, Nezavisni blok, Stranka za BiH i DF, kao stranke koje su probosanske, koje imaju političku zastupljenost i dijele vrijednosti borbe za prava povratnika, zaštitu građanskih sloboda i načelo ravnopravnosti svih na svakom pedlju naše zemlje, trebaju sjesti za jedan stol“, obrazložio je Duraković uz ocjenu da je vrijeme da se postigne dogovor o tome kako djelovati u RS-u na izborima i nakon izbora 2018. godine.

“Ako postoje nepremostive razlike u politikama, hajde da barem znamo tko je na kojoj strani, da probamo imati što manje podjela. Neka minimum priče bude zajednička lista za Narodnu skupštinu RS-a ili zajednički program djelovanja nakon izbora, ali hajde da razgovaramo a ne da gubimo vrijeme na međusobne napade“, navode iz pokreta “Odgovor“.

error: Content is protected !!