U Salakovcu 20 godina radili na ugovor o djelu

Izbjeglički centar Salakovac pored Mostara važi za jedan od najuređenijih migrantskih centara u zemlji. Trenutno je u njemu smješteno 190 osoba, od toga 92 djece. Migranti za uvjete i odnos prema njima imaju samo riječi hvale.
Ipak, neki od radnika toga centra na početku godine, umjesto povišica za uspješan posao, dobili su otkaze i to otkaze ugovora o djelu koji se, po zakonu, mogu sklopiti samo za jednokratne usluge. U Salakovcu su oni trajali i 20 godina, objavila je FTV.
Tarik Đekić posao skladištara u Izbjegličkom centru Salakovac obavljao je od 2002. godine. Sve vrijeme potpisivao je ugovor o djelu, bez ikakvih prava i doprinosa. Dobivao je, kaže, tek golu plaću.
– Žalio sam se. Govorili su mi: Ako hoćeš radi, ako nećeš nemoj. To je bio njihov odgovor –  priča on, prenosi federalna.ba.
Ove godine Tariku i još petero radnika među kojima je i dugogodišnji upravitelj ugovor nije produžen. Ne ispunjavaju uvjete novog natječaja. Ugovori o djelu, koji se zakonski mogu potpisivati samo za jednokratne usluge, Tarik i njegove kolege potpisivali su godišnje.

error: Content is protected !!