U Sloveniji uhićen bivši policijski komesar USŽ-a

Tri godine nakon što je raspisana Interpolova tjeralica ua njim, u Sloveniji je uhićen Ramo Brkić, bivši policijski komesar USŽ-a, koji je bio u bijegu nakon što je pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora, doznaje Klix.ba za koji je potvrđeno da je u tijeku postupak za njegovo izručenje BiH.

Iz Ministarstva pravde su navedeni portal naveli da su informaciju od Interpola zaprimili oko 14.20 sati, a putem koje su obaviješteni da je Brkić po tjeralici BiH uhićen u Sloveniji te je već u pritvoru. “Ovu obavijest će se odmah proslijediti pravosudnim tijelima BiH koji ga potražuju, pa tek po njihovom zahtjevu, uz koji se prilaže dokumentaciju propisanu međunarodnim ugovorom, ministar pravde BiH podnosi molbu za izručenje, tj. ekstradiciju“, pojašnjeno je u Ministarstvu pravde BiH.

Apelacijsko vijeće Suda BiH u studenom 2015. godine pravomoćno je osudilo Brkića na 11 godina zatvora zbog organiziranog kriminala u svezi neovlaštenog prometa droge te zbog zloporabe položaja. Čekao je služenje kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu, u koji se trebao javiti 9. ožujka 2016., ali je 27. veljače 2016. godine prešao granični prijelaz s Hrvatskom Izačić. Potom je iz Zagreba zrakoplovom napustio Hrvatsku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!