U ZHŽ-u 1.016 osoba u samoizolaciji, danas testiranje šest osoba

Prema zadnjih podacima koje je Krizni stožer ZHŽ-a sinoć zaprimio od Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, u samoizolaciji se  nalazi 1.016 osoba, što predstavlja rast od 14 osoba u odnosu na prethodni dan.

Kako stoji u izvješću Kriznog stožera ZHŽ-a, sinoć se u kasnim satima pojavila informacija o novozaraženoj osobi u Širokom Brijegu. Stožer o navedenom nije zaprimio nikakvu informaciju od SKB Mostar, no potvrđuju kako je jedna osoba s područja Širokog Brijega prevezena u SKB Mostar zbog sumnje na koronavirus, a nakon testiranja je procijenjeno da zdravstveno stanje osobe ne zahtijeva bolničko liječenje.

Danas se očekuju rezultati za još tri osobe testirane ne području ZHŽ-a, a tijekom jutra će biti testirano još četvero osoba iz Ljubuškog te dvije iz Širokog Brijega.

Podsjetimo, jučer je održana 12. sjednica Stožera civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije na kojoj je donesena odluka o neometanom radu trgovinama građevinskom opremom, trgovinama autodijelovima, kao i autoservisima. Radno vrijeme je određeno do 16 sati.

Od zabrane koja ograničava kretanje dobnim skupinama izuzimaju se medicinsko, sanitarno, keomijsko-tehnološko, farmaceutsko i drugo stručno osoblje koje može biti angažirano po zapovijedi Stožera.

Građani trebaju u javnim prostorima poštovati epidemiološko-zaštitne mjere (maska, šal, pamučna traka i ostalo) i poštovati socijalnu distancu od 1.5 metar.

Policijski sat je na snazi od 20 do 5 sati. 

error: Content is protected !!